Partenerii Revistei Tratamente Naturiste
Harta websiteului revista-tratamente-naturiste.ro
Creaza un cont activ pe site
Autentifica-te
Revista Tratamente Naturiste coperta numar curent
Previous
 • produse
 • terapii
Next
banner natur house piata sudului banner fagurele cu miere banner complex apicol banner faviammodytes
Articole Produse
Dud
Fag
In
Mac
Mar
Mei
Nap
Orz
Pin
Pir
Soc
Tei
Ulm
Esti pe: Home » Produse naturiste » NORMOGLU
Selecteaza firma:
NORMOGLU
Produs recomandat în: Edocrinologie ,

Compoziţie:
800 mg extract din frunze de dud

Forma farmaceutică:
30 comprimate filmate

Frunzele de dud au acţiune hipoglicemică prin efectul sinergic sau aditiv al mai multor componente, dintre care cel mai important este moranolinul sau l-deoxynojirimycin (DNJ), inhibitor puternic al alfa-glucozidazei.

Inhibă hidroliza zaharurilor complexe în zaharuri simple uşor absorbabile reducând absorbţia acestora, picul glicemic şi picul insulinei serice postprandiale. În consecinţă scad greutatea corporală, fiind utile în curele de slăbire. Scad apetitul la pacienţii cu diabet. Spre deosebire de inhibitorii de sinteză ai alfa-glucozidazei (acarbose, miglitol), frunzele de dud induc în mică măsură efecte adverse digestive.

Au efect probiotic indirect. Au efect hipolipemiant şi proprietăţi antioxidante, prevenind ateroscleroza şi asigurând protecţie faţă de diabet şi complicaţiile asociate diabetului.

Cercetări recente au evidenţiat şi alte beneficii terapeutice ale frunzelor de dud: efecte neuroprotectoare, activitate antidopaminergică şi adaptogenică, cu posibilitatea utilizării lor ca agent antistres; acţiune antivirală, cu potenţial în combaterea infecţiilor cu virusurile hepatice; proprietăţi anticancerigene şi potenţiale efecte benefice în terapia adjuvantă antitumorală; inhibă formarea melaninei şi pot fi folosite în prevenirea sau tratamentul hiperpigmentării.


 

Articole recomandate:
 • Leacuri mai putin cunoscute: Lemnul-Domnului

     Lemnul-domnului (Artemisia abrotanum) este un subarbust din familia Compozeelor cu flori galbene şi miros de lămâie. Specia mai este cunoscută şi sub denumirea de lemnuş, fiind cultivată deseori prin grădinile ţ... (citeste)

 • Adenita - inflamatia ganglionilor limfatici

     In corpul uman se gasesc aproximativ 600 de ganglioni limfatici, care sunt niste corpusculi mici, de forma rotunda sau ovala, localizati profund (in jurul unor organe, a vaselor de sange si a vaselor limfatice) sau superficial sub piele.

  ... (citeste)

 • Probioticele - bacteriile prietenoase

     Oamenii sunt deprinşi să asocieze bacteriile cu boala, însă există şi numeroase specii de bacterii care îndeplinesc un rol benefic corpului uman. Acestea sunt probioticele sau aşa-numitele "bacterii prietenoase". Aceste organisme vii de dimensiuni ... (citeste)

 • Gusa endemica afecteaza peste 5% din romani. Tu stii cum sa o previi?

     Guşa endemică (numită şi distrofie endemică tireopată) este o afecţiune tiroidiană cauzată de un deficit de iod în organism. Pentru o bună funcţionare, glanda tiroidă are nevoie de o cantitate suficientă de iod. Atunci ... (citeste)

Clinici recomandate:
banner sfatul medicului

Mai 2014

Terapie cranio-sacrala: 4 sedinte 150 RON
(citeste tot anuntul)
banner rottanatura
banner charme d`orient
banner 2e prod
banner ayurveda
banner homeogenezis 2
vitaking
gerovital

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER!

* Poți câștiga o sumedenie de premii
* Ești primul care află ofertele noastre
* Te ținem în permanență la curent cu noutățile
Prin abonarea din această pagină ești de acord să primești prin e-mail, ultimele noutăți de la revista-tratamente-naturiste.ro.
Dacă, în orice moment, consideri că nu mai vrei să fii abonatul nostru, te poți dezabona cu ușurință.