Partenerii Revistei Tratamente Naturiste
Harta websiteului revista-tratamente-naturiste.ro
Creaza un cont activ pe site
Autentifica-te
Revista Tratamente Naturiste
 • herbagetica 2
banner natur house piata sudului banner fagurele cu miere banner complex apicol banner faviammodytes
Articole Produse
Dud
Fag
In
Mac
Mar
Mei
Nap
Orz
Pin
Pir
Soc
Tei
Ulm
Esti pe: Home » Produse naturiste » NORMOGLU
Selecteaza firma:
NORMOGLU
Produs recomandat în: Edocrinologie ,

Compoziţie:
800 mg extract din frunze de dud

Forma farmaceutică:
30 comprimate filmate

Frunzele de dud au acţiune hipoglicemică prin efectul sinergic sau aditiv al mai multor componente, dintre care cel mai important este moranolinul sau l-deoxynojirimycin (DNJ), inhibitor puternic al alfa-glucozidazei.

Inhibă hidroliza zaharurilor complexe în zaharuri simple uşor absorbabile reducând absorbţia acestora, picul glicemic şi picul insulinei serice postprandiale. În consecinţă scad greutatea corporală, fiind utile în curele de slăbire. Scad apetitul la pacienţii cu diabet. Spre deosebire de inhibitorii de sinteză ai alfa-glucozidazei (acarbose, miglitol), frunzele de dud induc în mică măsură efecte adverse digestive.

Au efect probiotic indirect. Au efect hipolipemiant şi proprietăţi antioxidante, prevenind ateroscleroza şi asigurând protecţie faţă de diabet şi complicaţiile asociate diabetului.

Cercetări recente au evidenţiat şi alte beneficii terapeutice ale frunzelor de dud: efecte neuroprotectoare, activitate antidopaminergică şi adaptogenică, cu posibilitatea utilizării lor ca agent antistres; acţiune antivirală, cu potenţial în combaterea infecţiilor cu virusurile hepatice; proprietăţi anticancerigene şi potenţiale efecte benefice în terapia adjuvantă antitumorală; inhibă formarea melaninei şi pot fi folosite în prevenirea sau tratamentul hiperpigmentării.


 

Articole recomandate:
 • Grepfrutul distruge bacteriile si trateaza infectiile cu Candida

     Despre grepfrut (Citrus x auranticum din Familia Rutaceae) s-a vorbit pentru prima oară în secolul XVIII. El mai este cunoscut şi sub numele de „fructul paradisului”. El este cultivat din anul 1823, atunci când primele seminţe de grepfrut au ... (citeste)

 • Calitatea alimentelor scade, iar lipsurile nutritionale ne ameninta! Ce e de facut?

     Vremurile actuale sunt problematice din punct de vedere al calităţii alimentelor şi al aportului de vitamine! Lipsa de substanţe nutritive provoacă suferinţe printre oamenii de toate vârstele, iar acesta este deja un fenomen de masă. Din pricina tehnicilor de cre... (citeste)

 • Antioxidantii opresc imbatranirea si te apara de cancer

     Datorita activitatilor metabolice, in organism iau nastere anumiti produsi nocivi, denumiti radicali liberi. Acestia ataca membranele celulelor si au o actiune distructiva asupra ADN-ului celular, constituind principala cauza a imbatranirii. Radicalii liberi contribuie la declansarea si intretinerea bolilo... (citeste)

 • Carenta de calciu si urmarile sale

     Despre efectele lipsei de calciu se vorbeşte de multă vreme, însă subiectul tot nu a fost epuizat! Adevărul este că o astfel de temă este mereu de actualitate, atâta vreme cât deficitul de calciu face ravagii.

  (citeste)

Clinici recomandate:
banner sfatul medicului

Mai 2014

Terapie cranio-sacrala: 4 sedinte 150 RON
(citeste tot anuntul)
banner rottanatura
banner charme d`orient
banner 2e prod
ayurveda
banner homeogenezis 2
vitaking
farmec

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER!

* Poți câștiga o sumedenie de premii
* Ești primul care află ofertele noastre
* Te ținem în permanență la curent cu noutățile
Prin abonarea din această pagină ești de acord să primești prin e-mail, ultimele noutăți de la revista-tratamente-naturiste.ro.
Dacă, în orice moment, consideri că nu mai vrei să fii abonatul nostru, te poți dezabona cu ușurință.