Partenerii Revistei Tratamente Naturiste
Harta websiteului revista-tratamente-naturiste.ro
Creaza un cont activ pe site
Autentifica-te
Revista Tratamente Naturiste 91
Previous
 • secom
 • produse
 • terapii
Next
Articole Produse
btesr
asfasdfc
Esti pe: Home » Terapii alternative » Bolile cronice. Armonizare psiho-fizica prin terapia Quantum
Bolile cronice. Armonizare psiho-fizica prin terapia Quantum
ARTICOL PUBLICAT IN:
Revista: Nr. 58, Anul VI, Septembrie 2011

Pagina: 07

   Biofeedback-ul este o tehnica moderna de tratament prin care pacientul capata control asupra functiilor fiziologice, dobandind simultan un rol activ in restabilirea sanatatii proprii. In orice boala apar deteriorari ale cel putin uneia dintre functiile de baza. Biofeeback-ul se bazeaza pe principiul ca, prin interventiile constiente asupra functiei respiratorii, asupra activitatii cardiace ori a undelor cerebrale se poate parcurge drumul de la boala catre insanatosire.

   Biofeedback-ul este o terapie prin care se amelioreaza starea organica, pornind de la aspectele mental-emotionale. Cu ajutorul unor dispozitive sensibile si a unor programe computerizate se pot face analize si interpretari elaborate ale reactiilor individuale, vizand interactiunile dintre individ si mediu ori interconditionarile dintre fizic si mental. Un astfel de sistem ultramodern, folosit in cadrul terapiei Quantum, este reprezentat de aparatul Indigo.

Un diagnostic complet

   Ca orice metoda curativa holistica, terapia Quantum pleaca de la regula ca imbolnavirea unui organ sau sistem reflecta, de fapt, o dizarmonie la nivelul intregului organism. In consecinta, evaluarile efectuate cu ajutorul dispozitivului Indigo privesc nu doar afectiunea in sine, dar si indicatori asociati cu prezenta agentilor patogeni, nivelul de oxigenare si hidratare, energia psihica, sensibilitatea alergica, starea imunitara, dizarmoniile biocampului, influenta traumelor suferite, starea traseelor energetice, nivelurile hormonale, deficitele si necesitatile nutritionale. In urma acestei diagnoze complete si non-invazive, care dureaza doar o ora, se contureaza strategia de vindecare, in aplicarea careia pacientul are un rol activ.

Etapele terapiei Quantum

   Strategia de vindecare este una graduala, desfasurata in 5 etape. Fiind vorba despre un demers care acorda un rol esential psihicului, primul pas in terapia Quantum este constientizarea cauzelor bolii si implicarea pacientului in efortul de vindecare, vizandu-se aspectele mental-emotionale, pentru o influenta cat mai sporita asupra impregnarilor subconstiente. O a doua etapa o constituie detoxifierea si deblocarea energetica, pentru ameliorarea biocampului. La cel de-al treilea pas se actioneaza pentru reechilibrarea organica, prin mijlocirea nutritiei si a suplimentelor alimentare. In partea a patra se urmareste atingerea unui tonus fizic, energetic si mental superior, prin folosirea mijloacelor oferite de catre homeopatie, iar ultima etapa tinteste catre mentinerea sanatatii si prevenirea dezechilibrelor, cu ajutorul consilierilor periodice.

Indigo ne ajuta in alegerea alimentatiei corecte

   Orice persoana care a avut nevoie vreodata sa faca schmibari alimentare, fie din motive medicale, fie estetice sau chiar spirituale, poate confirma ca s-a lovit de un obstacol: fiecare sistem, incepand cu macrobiotica si terminand cu dieta vegana sustine ca detine adevarul in ceea ce priveste nutritia optima a omului. Si fiecare dintre ele, chiar si omnivorismul, poate aduce argumente pertinente. Deasupra acestor modele nutritionale se afla axioma ca, intotdeauna, dieta trebuie adaptata la nevoile individului. In functie de particularitatile persoanei, se va stabili ceea ce e potrivit, pentru suplinirea carentelor si prevenirea exceselor. Doar in acest fel pot fi privite terapiile nutritionale, in tratamentul unor boli cronice precum astmul, alergiile, ateroscleroza, diabetul sau afectiunile proliferative. Orice dieta va fi personalizata. Dar aici apare o mare problema: ar dura prea mult ca, prin incercari suscesive, sa experimentam efectul fiecarui aliment sau supliment nutritiv!

   Insa, cum spuneam anterior cand vorbeam despre etapele terapiei Quantum, se poate actiona in sensul echilibrarii bio-fizice, cu ajutorul alimentatiei si a suplinirii carentelor. Pentru a afla rapid care dintre componentele nutritiei noastre ne ofera reale beneficii si care alimente ar trebui evitate, pot fi folosite determinarile oferite de catre tehnologia Indigo. Cu ajutorul acestui dispozitiv se elaboreaza scheme nutritionale conforme genotipului uman (incriptat in ADN) si adaptate fenotipului, adica nevoilor nutritionale actuale. Concomitent, putem afla alimentele de la care ar fi bine sa ne abtinem, dar si pe acelea care pot produce reactii alergice.

   Simultan cu stabilirea unui model dietetic personalizat, se vor administra si cele mai potrivite suplimente alimentare. In functie de afectiuni si de necesitatile individuale, se vor folosi produse cu inalta valoare nutritiv-terapeutica, dintre care amintim: fructul Goji (adaptogen, reglator imunitar, antioxidant), sucul de aloe vera, anghinarea, turmericul (util in diabet, Alzheimer, artrita), acidul alfa-lipoic (in ciroze, hepatite), semintele de struguri (antiparazitar, antiviral), radacina de brusture (antibacterian, depurativ), ganoderma (o ciuperca anticancerigena), enzimele (bromelaina, amilaza, lipaza, proteaza), homocisteina, vitaminele, radacina de Goldenseal (protector al tesuturilor, stimulator imunitar) sau oxigenul bio-activ.

 

Autor: Terapeut biofeedback Adina Cirjan,

Comenzi la e-mail adina_mlm@yahoo.co.uk sau la tel. 0745.574.824

Articol redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole recomandate:
 • Terapia Bowen stimuleaza autovindecarea

   

     Daca faci parte dintre cei care iau de ani de zile medicamente si, totusi, se confrunta mai mult cu efecte adverse decat cu ameliorari, insemna ca randurile urmatoare iti sunt adresate si tie! Poti lua, in continuare, toate medicamentele prescrise de medic, cu atat mai mult cu cat ele te ajuta... (citeste)

 • Bolile cronice si meta-medicina

     Ignorarea originilor bolilor si practicarea metodelor medicale moderne care vizeaza numai tratarea simptomelor sunt explicatiile cele mai potrivite pentru insuccesele stiintei in combaterea afectiunilor cu mare extindere. Aveti in fata primul articol dintr-o serie menita sa va puna la dispozitie informatii d... (citeste)

 • Mini spa-ul de acasa cu sarurile de baie Dr. Ionut Moraru

     Imbaierea in "ape de sanatate" a devenit un trend cultural in ultimele doua decenii, dar istoria acestui obicei este veche de mii de ani. De la mesopotamieni si egipteni pana la greci si romani, apele termale sau sarate erau considerate tamaduitoare. Exista chiar presupunerea ca termenul "... (citeste)

 • Terapia cu aur vindecator

     Stiati ca organismul femeii contine de 5-6 ori mai mult aur decat cel al barbatului? In Vechiul Testament se povesteste despre faurirea vitelului de aur de catre iudei, in scopul venerarii idolatre. Tot acolo, se spune ca Moise "luand vitelul pe care-l facusera ei, l-a ars in foc, l-a facut pul... (citeste)

Clinici recomandate: Terapii alternative
Banner Apiland

Miere si polen proaspat recoltate - 2014!

FagureleCuMiere.ro va oferim primele produse din recolta 2014! Polen crud proaspat recoltat! Miere de rapita proaspat extrasa!
(citeste tot anuntul)

Mai 2014

Terapie cranio-sacrala: 4 sedinte 150 RON
(citeste tot anuntul)
banner rottanatura
banner charme d`orient
banner 2e prod
banner sfatul medicului
banner homeogenezis

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER!

* Poți câștiga o sumedenie de premii
* Ești primul care află ofertele noastre
* Te ținem în permanență la curent cu noutățile
Prin abonarea din această pagină ești de acord să primești prin e-mail, ultimele noutăți de la revista-tratamente-naturiste.ro.
Dacă, în orice moment, consideri că nu mai vrei să fii abonatul nostru, te poți dezabona cu ușurință.