Categorii
Esti pe: Home » Bolile cronice. Armonizare psiho-fizica prin terapia Quantum
Bolile cronice. Armonizare psiho-fizica prin terapia Quantum
Articol publicat în
Revista: Nr. 58, Anul VI, Septembrie 2011
Pagina: 07

   Biofeedback-ul este o tehnica moderna de tratament prin care pacientul capata control asupra functiilor fiziologice, dobandind simultan un rol activ in restabilirea sanatatii proprii. In orice boala apar deteriorari ale cel putin uneia dintre functiile de baza. Biofeeback-ul se bazeaza pe principiul ca, prin interventiile constiente asupra functiei respiratorii, asupra activitatii cardiace ori a undelor cerebrale se poate parcurge drumul de la boala catre insanatosire.

   Biofeedback-ul este o terapie prin care se amelioreaza starea organica, pornind de la aspectele mental-emotionale. Cu ajutorul unor dispozitive sensibile si a unor programe computerizate se pot face analize si interpretari elaborate ale reactiilor individuale, vizand interactiunile dintre individ si mediu ori interconditionarile dintre fizic si mental. Un astfel de sistem ultramodern, folosit in cadrul terapiei Quantum, este reprezentat de aparatul Indigo.

Un diagnostic complet

   Ca orice metoda curativa holistica, terapia Quantum pleaca de la regula ca imbolnavirea unui organ sau sistem reflecta, de fapt, o dizarmonie la nivelul intregului organism. In consecinta, evaluarile efectuate cu ajutorul dispozitivului Indigo privesc nu doar afectiunea in sine, dar si indicatori asociati cu prezenta agentilor patogeni, nivelul de oxigenare si hidratare, energia psihica, sensibilitatea alergica, starea imunitara, dizarmoniile biocampului, influenta traumelor suferite, starea traseelor energetice, nivelurile hormonale, deficitele si necesitatile nutritionale. In urma acestei diagnoze complete si non-invazive, care dureaza doar o ora, se contureaza strategia de vindecare, in aplicarea careia pacientul are un rol activ.

Etapele terapiei Quantum

   Strategia de vindecare este una graduala, desfasurata in 5 etape. Fiind vorba despre un demers care acorda un rol esential psihicului, primul pas in terapia Quantum este constientizarea cauzelor bolii si implicarea pacientului in efortul de vindecare, vizandu-se aspectele mental-emotionale, pentru o influenta cat mai sporita asupra impregnarilor subconstiente. O a doua etapa o constituie detoxifierea si deblocarea energetica, pentru ameliorarea biocampului. La cel de-al treilea pas se actioneaza pentru reechilibrarea organica, prin mijlocirea nutritiei si a suplimentelor alimentare. In partea a patra se urmareste atingerea unui tonus fizic, energetic si mental superior, prin folosirea mijloacelor oferite de catre homeopatie, iar ultima etapa tinteste catre mentinerea sanatatii si prevenirea dezechilibrelor, cu ajutorul consilierilor periodice.

Indigo ne ajuta in alegerea alimentatiei corecte

   Orice persoana care a avut nevoie vreodata sa faca schmibari alimentare, fie din motive medicale, fie estetice sau chiar spirituale, poate confirma ca s-a lovit de un obstacol: fiecare sistem, incepand cu macrobiotica si terminand cu dieta vegana sustine ca detine adevarul in ceea ce priveste nutritia optima a omului. Si fiecare dintre ele, chiar si omnivorismul, poate aduce argumente pertinente. Deasupra acestor modele nutritionale se afla axioma ca, intotdeauna, dieta trebuie adaptata la nevoile individului. In functie de particularitatile persoanei, se va stabili ceea ce e potrivit, pentru suplinirea carentelor si prevenirea exceselor. Doar in acest fel pot fi privite terapiile nutritionale, in tratamentul unor boli cronice precum astmul, alergiile, ateroscleroza, diabetul sau afectiunile proliferative. Orice dieta va fi personalizata. Dar aici apare o mare problema: ar dura prea mult ca, prin incercari suscesive, sa experimentam efectul fiecarui aliment sau supliment nutritiv!

   Insa, cum spuneam anterior cand vorbeam despre etapele terapiei Quantum, se poate actiona in sensul echilibrarii bio-fizice, cu ajutorul alimentatiei si a suplinirii carentelor. Pentru a afla rapid care dintre componentele nutritiei noastre ne ofera reale beneficii si care alimente ar trebui evitate, pot fi folosite determinarile oferite de catre tehnologia Indigo. Cu ajutorul acestui dispozitiv se elaboreaza scheme nutritionale conforme genotipului uman (incriptat in ADN) si adaptate fenotipului, adica nevoilor nutritionale actuale. Concomitent, putem afla alimentele de la care ar fi bine sa ne abtinem, dar si pe acelea care pot produce reactii alergice.

   Simultan cu stabilirea unui model dietetic personalizat, se vor administra si cele mai potrivite suplimente alimentare. In functie de afectiuni si de necesitatile individuale, se vor folosi produse cu inalta valoare nutritiv-terapeutica, dintre care amintim: fructul Goji (adaptogen, reglator imunitar, antioxidant), sucul de aloe vera, anghinarea, turmericul (util in diabet, Alzheimer, artrita), acidul alfa-lipoic (in ciroze, hepatite), semintele de struguri (antiparazitar, antiviral), radacina de brusture (antibacterian, depurativ), ganoderma (o ciuperca anticancerigena), enzimele (bromelaina, amilaza, lipaza, proteaza), homocisteina, vitaminele, radacina de Goldenseal (protector al tesuturilor, stimulator imunitar) sau oxigenul bio-activ.

Autor: Terapeut biofeedback Adina Cirjan,

Comenzi la e-mail adina_mlm@yahoo.co.uk sau la tel. 0745.574.824

Articol redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Scapa de balonari cu tratamente naturiste. Cum vindecam meteorismul?

  Scapa de balonari cu tratamente naturiste. Cum vindecam meteorismul?

 • 3 remedii pentru anemie

  3 remedii pentru anemie

 • Meloterapia - calea rapida catre sanatatea fizica si psihica

  Meloterapia - calea rapida catre sanatatea fizica si psihica

 • Regenerarea ficatului cu tratamente naturiste

  Regenerarea ficatului cu tratamente naturiste

 • Propolisul si sanatatea

  Propolisul si sanatatea

 • Tratamente naturiste pentru bolile urinare

  Tratamente naturiste pentru bolile urinare

 • Cum scap de durerile de spate? Medicul va raspunde

  Cum scap de durerile de spate? Medicul va raspunde

 • Totul despre fructul de KIWI

  Totul despre fructul de KIWI

 • Cum identificam anorexia nervoasa? Cititorii intreaba, medicul raspunde...

  Cum identificam anorexia nervoasa? Cititorii intreaba, medicul raspunde...

>
www.gandeste-pozitiv.ro/
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.sfm.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de