Partenerii Revistei Tratamente Naturiste
Harta websiteului revista-tratamente-naturiste.ro
Creaza un cont activ pe site
Autentifica-te
Revista Tratamente Naturiste coperta numar curent
Previous
 • produse
 • terapii
Next
banner natur house piata sudului banner fagurele cu miere banner complex apicol banner faviammodytes
Articole Produse
Dud
Fag
In
Mac
Mar
Mei
Nap
Orz
Pin
Pir
Soc
Tei
Ulm
Esti pe: Home » Terapii alternative » Bolile cronice. Armonizare psiho-fizica prin terapia Quantum
Bolile cronice. Armonizare psiho-fizica prin terapia Quantum
ARTICOL PUBLICAT IN:
Revista: Nr. 58, Anul VI, Septembrie 2011

Pagina: 07

   Biofeedback-ul este o tehnica moderna de tratament prin care pacientul capata control asupra functiilor fiziologice, dobandind simultan un rol activ in restabilirea sanatatii proprii. In orice boala apar deteriorari ale cel putin uneia dintre functiile de baza. Biofeeback-ul se bazeaza pe principiul ca, prin interventiile constiente asupra functiei respiratorii, asupra activitatii cardiace ori a undelor cerebrale se poate parcurge drumul de la boala catre insanatosire.

   Biofeedback-ul este o terapie prin care se amelioreaza starea organica, pornind de la aspectele mental-emotionale. Cu ajutorul unor dispozitive sensibile si a unor programe computerizate se pot face analize si interpretari elaborate ale reactiilor individuale, vizand interactiunile dintre individ si mediu ori interconditionarile dintre fizic si mental. Un astfel de sistem ultramodern, folosit in cadrul terapiei Quantum, este reprezentat de aparatul Indigo.

Un diagnostic complet

   Ca orice metoda curativa holistica, terapia Quantum pleaca de la regula ca imbolnavirea unui organ sau sistem reflecta, de fapt, o dizarmonie la nivelul intregului organism. In consecinta, evaluarile efectuate cu ajutorul dispozitivului Indigo privesc nu doar afectiunea in sine, dar si indicatori asociati cu prezenta agentilor patogeni, nivelul de oxigenare si hidratare, energia psihica, sensibilitatea alergica, starea imunitara, dizarmoniile biocampului, influenta traumelor suferite, starea traseelor energetice, nivelurile hormonale, deficitele si necesitatile nutritionale. In urma acestei diagnoze complete si non-invazive, care dureaza doar o ora, se contureaza strategia de vindecare, in aplicarea careia pacientul are un rol activ.

Etapele terapiei Quantum

   Strategia de vindecare este una graduala, desfasurata in 5 etape. Fiind vorba despre un demers care acorda un rol esential psihicului, primul pas in terapia Quantum este constientizarea cauzelor bolii si implicarea pacientului in efortul de vindecare, vizandu-se aspectele mental-emotionale, pentru o influenta cat mai sporita asupra impregnarilor subconstiente. O a doua etapa o constituie detoxifierea si deblocarea energetica, pentru ameliorarea biocampului. La cel de-al treilea pas se actioneaza pentru reechilibrarea organica, prin mijlocirea nutritiei si a suplimentelor alimentare. In partea a patra se urmareste atingerea unui tonus fizic, energetic si mental superior, prin folosirea mijloacelor oferite de catre homeopatie, iar ultima etapa tinteste catre mentinerea sanatatii si prevenirea dezechilibrelor, cu ajutorul consilierilor periodice.

Indigo ne ajuta in alegerea alimentatiei corecte

   Orice persoana care a avut nevoie vreodata sa faca schmibari alimentare, fie din motive medicale, fie estetice sau chiar spirituale, poate confirma ca s-a lovit de un obstacol: fiecare sistem, incepand cu macrobiotica si terminand cu dieta vegana sustine ca detine adevarul in ceea ce priveste nutritia optima a omului. Si fiecare dintre ele, chiar si omnivorismul, poate aduce argumente pertinente. Deasupra acestor modele nutritionale se afla axioma ca, intotdeauna, dieta trebuie adaptata la nevoile individului. In functie de particularitatile persoanei, se va stabili ceea ce e potrivit, pentru suplinirea carentelor si prevenirea exceselor. Doar in acest fel pot fi privite terapiile nutritionale, in tratamentul unor boli cronice precum astmul, alergiile, ateroscleroza, diabetul sau afectiunile proliferative. Orice dieta va fi personalizata. Dar aici apare o mare problema: ar dura prea mult ca, prin incercari suscesive, sa experimentam efectul fiecarui aliment sau supliment nutritiv!

   Insa, cum spuneam anterior cand vorbeam despre etapele terapiei Quantum, se poate actiona in sensul echilibrarii bio-fizice, cu ajutorul alimentatiei si a suplinirii carentelor. Pentru a afla rapid care dintre componentele nutritiei noastre ne ofera reale beneficii si care alimente ar trebui evitate, pot fi folosite determinarile oferite de catre tehnologia Indigo. Cu ajutorul acestui dispozitiv se elaboreaza scheme nutritionale conforme genotipului uman (incriptat in ADN) si adaptate fenotipului, adica nevoilor nutritionale actuale. Concomitent, putem afla alimentele de la care ar fi bine sa ne abtinem, dar si pe acelea care pot produce reactii alergice.

   Simultan cu stabilirea unui model dietetic personalizat, se vor administra si cele mai potrivite suplimente alimentare. In functie de afectiuni si de necesitatile individuale, se vor folosi produse cu inalta valoare nutritiv-terapeutica, dintre care amintim: fructul Goji (adaptogen, reglator imunitar, antioxidant), sucul de aloe vera, anghinarea, turmericul (util in diabet, Alzheimer, artrita), acidul alfa-lipoic (in ciroze, hepatite), semintele de struguri (antiparazitar, antiviral), radacina de brusture (antibacterian, depurativ), ganoderma (o ciuperca anticancerigena), enzimele (bromelaina, amilaza, lipaza, proteaza), homocisteina, vitaminele, radacina de Goldenseal (protector al tesuturilor, stimulator imunitar) sau oxigenul bio-activ.

Autor: Terapeut biofeedback Adina Cirjan,

Comenzi la e-mail adina_mlm@yahoo.co.uk sau la tel. 0745.574.824

Articol redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole recomandate:
 • Torser. Echilibrarea energetica a organismului

     Starea de sanatate a omului depinde de nivelul si echilibrul bioenergiei. Orice boala are o parte ascunsa, constituita din radacini energoinformationale, inscrise in biocamp. Invinger... (citeste)

 • Prevenirea bolilor prin armonizarea biocampului uman

     Torser este intaiul dispozitiv portabil ce asigura echilibrul bioenergetic, generand o stare de bunastare psiho-somatica si oferind o protectie bioinformationala complexa fata de radiatiile electromagnetice, geopatogene si psihotronice. Prin studii de data recenta, s-a descoperit ca, in timpul funct... (citeste)

 • Radiatiile primejdioase si tumorile cerebrale

     Tot mai multi specialisti afirma cu tarie ca folosirea pe timp indelungat a telefonului mobil, a calculatorului sau a televizorului produce efecte asupra sistemului nervos, a nivelului hormonal si a functiei imunitare, putand declansa dereglari ale somnului, depresii, insomnii, ameteli, incapacitate de con... (citeste)

 • Terapia ELF - medicina energetica

     Practicile terapeutice stravechi descrise in scrierile antice ne vorbesc despre importanta relaxarii si a somnului, pentru sanatatea noastra fizica, mentala si sufleteasca. Inteleptii vremurilor apuse, dar si reputati specialisti contemporani, au pus un accent deosebit pe diversele tehnici de relaxare si v... (citeste)

Clinici recomandate: Terapii alternative
banner sfatul medicului

Mai 2014

Terapie cranio-sacrala: 4 sedinte 150 RON
(citeste tot anuntul)
banner rottanatura
banner charme d`orient
banner 2e prod
banner ayurveda
banner homeogenezis 2
vitaking
gerovital

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER!

* Poți câștiga o sumedenie de premii
* Ești primul care află ofertele noastre
* Te ținem în permanență la curent cu noutățile
Prin abonarea din această pagină ești de acord să primești prin e-mail, ultimele noutăți de la revista-tratamente-naturiste.ro.
Dacă, în orice moment, consideri că nu mai vrei să fii abonatul nostru, te poți dezabona cu ușurință.