Categorii
Esti pe: Home » Uleiul din seminte de mustar previne bolile cardiovasculare si trateaza reumatismul
Uleiul din seminte de mustar previne bolile cardiovasculare si trateaza reumatismul
Articol publicat în
Revista: Nr. 70, Anul VII, noiembrie 2012
Pagina: 13

   Muştarul este unul din condimentele apreciate, în egală măsură, atât în gastronomie, cât şi în terapia naturistă.

   Încă de acum 3 milenii, egiptenii şi chinezii antici îl foloseau ca atare, sub formă de boabe, sau măcinat, sub formă de făină. Se pare că, mai târziu, în vremea Imperiului Roman, exista chiar un preparat culinar asemănător cu pasta de muştar din zilele noastre, care cuprindea, printre ingrediente, miere, ulei, oţet de fructe şi, bineînţeles, ca principal component, boabele de muştar bine măcinate. Tot la acea epocă se folosea făina de muştar în aplicaţii externe, date fiind calităţile sale de îmbunătăţire a circulaţiei sangvine periferice. Franţa medievală avea să consacre utilizarea pastei de muştar în gastronomie, cu zecile sale de varietăţi şi arome.

Uleiul din seminţe de muştar - Compoziţie

   Toate varietăţile de muştar, clasificate după culoare (negru, brun ori alb) au în conţinutul boabelor un procent însemnat de grăsimi. Ele conţin circa 30% ulei. Cea mai mare pondere o au acizii graşi de tip mononesaturat (aproximativ 60%). Apoi urmează acizii graşi polinesaturaţi (cam 20%) şi un procent destul de redus de grăsimi saturate, comparativ cu seminţele altor specii vegetale. Oricum, alimentaţia modernă ne oferă prea multe grăsimi de tip saturat. În schimb, uleiul extravirgin de muştar conţine cantităţi apreciabile de acizi graşi esenţiali omega-3 şi omega-6 (implicaţi în buna desfăşurare a numeroase funcţii psihice, circulatorii şi de reproducere).

Utilizări gastronomice

   Uleiul extras din boabe de muştar este folosit pe scară largă la gătit în zone precum Gujarat, Bihar, Uttar Pradesh, Bengal şi în alte numeroase locuri din imensul subcontinent indian. Totuşi, câteodată, prelucrarea sa în scopul folosirii gastronomice lasă de dorit, întrucât este încins până ce atinge mari temperaturi, pentru a i se reduce din gustul prea intens. Acesta, însă, nu este nicidecum un procedeu bun de imitat! Mai ales dacă dorim să beneficiem de remarcabilele proprietăţi curative, pe care ni le oferă uleiul extravirgin extras din boabele de muştar. Temperaturile ridicate distrug acizii graşi din ulei şi îi denaturează constituenţii, diminuând, astfel, calităţile sale de excepţie.

Uleiul din seminţe de muştar - Beneficii terapeutice

   Mult mai mult decât în folosirea sa gastronomică, uleiul de muştar (cu condiţia să fie extravirgin!) este un performer în terapia naturistă. Uleiul de muştar are indicaţii în folosirea externă, ca antibacterian redutabil, emolient al pielii şi, nu în ultimul rând, ca remediu al durerilor reumatice. În aceste scopuri, uleiul de muştar este folosit, în special, ca ulei de masaj.

   Tot aplicat extern, uleiul de muştar îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Iar efectul său este imediat! Mai mult, poţi scăpa de constipaţie şi de crampele supărătoare, printr-un simplu masaj al abdomenului cu acest deosebit ulei! Tot el stimulează apetitul şi induce starea de foame. În acelaşi sens, specialiştii sunt de părere că persoanele care au probleme cu kilogramele în minus pot încerca masajul abdominal.

   Uleiul esenţial din boabe de muştar se poate folosi şi pentru combaterea infecţiilor pielii, extern, aplicat direct pe locurile afectate. Mai mult, el controlează glandele sudoripare şi ne fereşte de transpiraţia excesivă, dacă se aplică pe piele, imediat după baie. În scop de înfrumuseţare, îl poţi folosi ca tratament pentru păr, întrucât are însuşirea de a vitaliza şi consolida rădăcina părului, datorită acizilor graşi din componenţă. El stimulează circulaţia sângelui la nivelul pielii capului şi, astfel, protejează rădăcina părului.

   În sezonul cald, uleiul esenţial de muştar îndepărtează muştele şi ţânţarii. Dacă te afli într-o zonă unde insectele sunt prezente în număr mare, şterge masa cu acest ulei esenţial şi vei scăpa de această supărătoare problemă.

   Uneori, persoanele care îl folosesc pentru prima oară pot acuza iritaţii. Aşadar, consultă-ţi medicul pentru a te informa cu privire la efectele medicamentului tău natural!

Uleiul de muştar de la Valahia reduce colesterolul!

   Uleiul de muştar este un produs foarte apreciat, datorită proprietăţilor sale curative. Are un conţinut bogat de acizi graşi omega-3, plus minerale şi vitamine. El diminuează colesterolul, iar medicii şi terapeuţii îl laudă, mulţumită însuşirilor profilactice în ceea ce priveşte patologia cardiovasculară. În plus, uleiul de muştar constituie şi un excelent stimulent digestiv şi circulator. Întrebuinţat pe cale internă, are semnificative efecte antibacteriene, ajutând la igienizarea şi buna funcţionare a colonului.

   Uleiul de muştar extravirgin marca Valahia este obţinut prin presarea la rece a seminţelor de muştar alb (Sinapis alba), care conţin între 30 şi 32% ulei. Acum, fiindcă ai avut şansa de a afla despre toate beneficiile sale, mai rămâne doar să ţi-l procuri şi te bucuri de ele!

Alegeţi uleiul esenţial din seminţe de muştar de la Valahia. Producător: SC Oleomet sa SRL, tel. 0722.519.472, sales@uleiuri-naturale.ro, www.uleiuri-naturale.ro

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Stresul si depresiile profesionale

  Stresul si depresiile profesionale

 • Osteomielita - inflamatia maduvei osoase

  Osteomielita - inflamatia maduvei osoase

 • Spasmofilia si atacul de panica

  Spasmofilia si atacul de panica

 • Uleiul de rozmarin

  Uleiul de rozmarin

 • Vopsirea parului cu solutii naturale

  Vopsirea parului cu solutii naturale

 • Miracolul magnetoterapiei. Forta tamaduitoare a magnetilor

  Miracolul magnetoterapiei. Forta tamaduitoare a magnetilor

 • Inima, vasele de sange si tratamentele cu biofotoni

  Inima, vasele de sange si tratamentele cu biofotoni

 • Totul despre mastile cosmetice

  Totul despre mastile cosmetice

 • Problemele medicale specifice verii

  Problemele medicale specifice verii

>
www.gandeste-pozitiv.ro/
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.sfm.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de