Partenerii Revistei Tratamente Naturiste
Harta websiteului revista-tratamente-naturiste.ro
Creaza un cont activ pe site
Autentifica-te
Revista Tratamente Naturiste coperta numar curent
 • margo
Articole Produse
btesr
asfasdfc
Esti pe: Home » Diete si nutritie » Uleiul din seminte de mustar previne bolile cardiovasculare si trateaza reumatismul
Uleiul din seminte de mustar previne bolile cardiovasculare si trateaza reumatismul
ARTICOL PUBLICAT IN:
Revista: Nr. 70, Anul VII, noiembrie 2012

Pagina: 13

 

   Muştarul este unul din condimentele apreciate, în egală măsură, atât în gastronomie, cât şi în terapia naturistă.

   Încă de acum 3 milenii, egiptenii şi chinezii antici îl foloseau ca atare, sub formă de boabe, sau măcinat, sub formă de făină. Se pare că, mai târziu, în vremea Imperiului Roman, exista chiar un preparat culinar asemănător cu pasta de muştar din zilele noastre, care cuprindea, printre ingrediente, miere, ulei, oţet de fructe şi, bineînţeles, ca principal component, boabele de muştar bine măcinate. Tot la acea epocă se folosea făina de muştar în aplicaţii externe, date fiind calităţile sale de îmbunătăţire a circulaţiei sangvine periferice. Franţa medievală avea să consacre utilizarea pastei de muştar în gastronomie, cu zecile sale de varietăţi şi arome.

Uleiul din seminţe de muştar - Compoziţie

   Toate varietăţile de muştar, clasificate după culoare (negru, brun ori alb) au în conţinutul boabelor un procent însemnat de grăsimi. Ele conţin circa 30% ulei. Cea mai mare pondere o au acizii graşi de tip mononesaturat (aproximativ 60%). Apoi urmează acizii graşi polinesaturaţi (cam 20%) şi un procent destul de redus de grăsimi saturate, comparativ cu seminţele altor specii vegetale. Oricum, alimentaţia modernă ne oferă prea multe grăsimi de tip saturat. În schimb, uleiul extravirgin de muştar conţine cantităţi apreciabile de acizi graşi esenţiali omega-3 şi omega-6 (implicaţi în buna desfăşurare a numeroase funcţii psihice, circulatorii şi de reproducere).

Utilizări gastronomice

   Uleiul extras din boabe de muştar este folosit pe scară largă la gătit în zone precum Gujarat, Bihar, Uttar Pradesh, Bengal şi în alte numeroase locuri din imensul subcontinent indian. Totuşi, câteodată, prelucrarea sa în scopul folosirii gastronomice lasă de dorit, întrucât este încins până ce atinge mari temperaturi, pentru a i se reduce din gustul prea intens. Acesta, însă, nu este nicidecum un procedeu bun de imitat! Mai ales dacă dorim să beneficiem de remarcabilele proprietăţi curative, pe care ni le oferă uleiul extravirgin extras din boabele de muştar. Temperaturile ridicate distrug acizii graşi din ulei şi îi denaturează constituenţii, diminuând, astfel, calităţile sale de excepţie.

Uleiul din seminţe de muştar - Beneficii terapeutice

   Mult mai mult decât în folosirea sa gastronomică, uleiul de muştar (cu condiţia să fie extravirgin!) este un performer în terapia naturistă. Uleiul de muştar are indicaţii în folosirea externă, ca antibacterian redutabil, emolient al pielii şi, nu în ultimul rând, ca remediu al durerilor reumatice. În aceste scopuri, uleiul de muştar este folosit, în special, ca ulei de masaj.

   Tot aplicat extern, uleiul de muştar îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Iar efectul său este imediat! Mai mult, poţi scăpa de constipaţie şi de crampele supărătoare, printr-un simplu masaj al abdomenului cu acest deosebit ulei! Tot el stimulează apetitul şi induce starea de foame. În acelaşi sens, specialiştii sunt de părere că persoanele care au probleme cu kilogramele în minus pot încerca masajul abdominal.

   Uleiul esenţial din boabe de muştar se poate folosi şi pentru combaterea infecţiilor pielii, extern, aplicat direct pe locurile afectate. Mai mult, el controlează glandele sudoripare şi ne fereşte de transpiraţia excesivă, dacă se aplică pe piele, imediat după baie. În scop de înfrumuseţare, îl poţi folosi ca tratament pentru păr, întrucât are însuşirea de a vitaliza şi consolida rădăcina părului, datorită acizilor graşi din componenţă. El stimulează circulaţia sângelui la nivelul pielii capului şi, astfel, protejează rădăcina părului.

   În sezonul cald, uleiul esenţial de muştar îndepărtează muştele şi ţânţarii. Dacă te afli într-o zonă unde insectele sunt prezente în număr mare, şterge masa cu acest ulei esenţial şi vei scăpa de această supărătoare problemă.

   Uneori, persoanele care îl folosesc pentru prima oară pot acuza iritaţii. Aşadar, consultă-ţi medicul pentru a te informa cu privire la efectele medicamentului tău natural!

Uleiul de muştar de la Valahia reduce colesterolul!

   Uleiul de muştar este un produs foarte apreciat, datorită proprietăţilor sale curative. Are un conţinut bogat de acizi graşi omega-3, plus minerale şi vitamine. El diminuează colesterolul, iar medicii şi terapeuţii îl laudă, mulţumită însuşirilor profilactice în ceea ce priveşte patologia cardiovasculară. În plus, uleiul de muştar constituie şi un excelent stimulent digestiv şi circulator. Întrebuinţat pe cale internă, are semnificative efecte antibacteriene, ajutând la igienizarea şi buna funcţionare a colonului.

   Uleiul de muştar extravirgin marca Valahia este obţinut prin presarea la rece a seminţelor de muştar alb (Sinapis alba), care conţin între 30 şi 32% ulei. Acum, fiindcă ai avut şansa de a afla despre toate beneficiile sale, mai rămâne doar să ţi-l procuri şi te bucuri de ele!

 

Alegeţi uleiul esenţial din seminţe de muştar de la Valahia. Producător: SC Oleomet sa SRL, tel. 0722.519.472, sales@uleiuri-naturale.ro, www.uleiuri-naturale.ro

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

 

Alte articole recomandate:
 • Bioritmul si satietatea - un simt innascut al masurii

     Uneori in procesul autocunoasterii intalnim aspecte aparent banale, cuvinte peste care trecem usor cu vederea sau situatii considerate intamplatoare. Proiectand "o raza de lumina" spre fiecare dintre acestea si privindu-le diverse fatete descoperim insa semnificatii... (citeste)

 • Energizarea apei de baut cu paharul Mythos

     Formele TC design sunt miniaturi ce oglindesc stuctura intregii Lumi Mari, modele fractale in rezonanta cu frecventele cosmice. Ca un receptor de frecvente radio, formele TC design capteaza Puterea Universului si o folosesc pentru a revitaliza mediul inconjurator.

  (citeste)

 • Colesterolul ridicat - un semnal de alarma... de neignorat!

     Colesterolul este o parte esenţială din structura oricărei celule şi este necesar pentru o bună funcţionare a creierului şi a nervilor! Tot colesterolul stă şi la baza fabricării hormonilor sexuali. El este produs de către ficat şi... (citeste)

 • Chipsurile de Shungit si purificarea apei

     Undeva in nord-vestul Rusiei, in preajma lacului Onega, se afla locul de unde este extras mineralul de Shungit. De peste 300 de ani aceasta roca miraculoasa, care nu se mai gaseste niciunde pe Terra, este folosita pentru alinarea suferintelor si preintampinarea imbolnavirii. In cele peste trei secole, Shun... (citeste)

Clinici recomandate: Diete si nutritie
Banner Apiland

Miere si polen proaspat recoltate - 2014!

FagureleCuMiere.ro va oferim primele produse din recolta 2014! Polen crud proaspat recoltat! Miere de rapita proaspat extrasa!
(citeste tot anuntul)

Mai 2014

Terapie cranio-sacrala: 4 sedinte 150 RON
(citeste tot anuntul)
banner rottanatura
banner charme d`orient
banner 2e prod
banner sfatul medicului
banner homeogenezis

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER!

* Poți câștiga o sumedenie de premii
* Ești primul care află ofertele noastre
* Te ținem în permanență la curent cu noutățile
Prin abonarea din această pagină ești de acord să primești prin e-mail, ultimele noutăți de la revista-tratamente-naturiste.ro.
Dacă, în orice moment, consideri că nu mai vrei să fii abonatul nostru, te poți dezabona cu ușurință.