Home > Plante A-Z > Prevenirea cancerului gastric prin consumul de broccoli

Prevenirea cancerului gastric prin consumul de broccoli

Prevenirea cancerului gastric prin consumul de broccoli

   Specialistii in fitoterapie de la revista Tratamente naturiste ne prezinta rezultatele unui studiu medical despre prevenirea cancerului gastric prin consumul de broccoli. Iata ce au aflat cercetatorii!

   Consumul zilnic a 75 g de broccoli reduce riscul aparitiei ulcerului sau a cancerului gastric, potrivit unui studiu realizat in Japonia. Astfel, cancerul gastric a fost adaugat listei afectiunilor maligne care pot fi prevenite printr-un regim alimentar ce presupune consumul zilnic de broccoli, lista completata de cancerul esofagian, de vezica biliara, de piele si de plamani.

   “La inceput eram foarte sceptici in ceea ce priveste aceasta descoperire”, a declarat Jed W. Fahey, cercetator la Scoala de Medicina Johns Hopkins. “Cu toate ca nu este un studiu de mare anvergura, rezultatele au aratat ca, prin consumul regulat de broccoli, este sustinuta prevenirea cancerului gastric.

   Substanta continuta de broccoli care are un efect protector impotriva cancerelor se numeste sulforafan.”

   Cercetatorii din Japonia au raportat ca prin consumul de broccoli rezulta scaderea nivelului unei bacterii de la nivelul stomacului numita Helicobacter Pylori, bacterie aflata in stransa legatura cu riscul de aparitie al cancerului gastric si al altor afectiuni gastro-intestinale.

   Acest studiu a fost realizat in Japonia deoarece rata infectiei cu H. Pylori este ridicata in aceasta tara. “In Japonia aproximativ 90% din populatie este infectata cu aceasta bacterie din cauza saraciei si a conditiilor insalubre de viata si de alimentatie”, sustine Fahey.

Studiu medical despre prevenirea cancerului gastric

   La studiu au participat 48 persoane infectate. Jumatate au consumat 70 g de broccoli zilnic, iar celelalte persoane au consumat lucerna, care nu contine sulforafan. Dupa 8 saptamani au fost refacute analizele medicale si s-a constat o scadere a infectiei cu H. Pylori in cazul celor care au consumat broccoli. “H. Pylori este poate cea mai raspandita bacterie carcinogena. Faptul ca broccoli a avut capacitatea de a reduce efectele agentului infectios ne da speranta ca prin consumul regulat al acestei legume miraculoase va fi redus si riscul aparitiei oricarui tip de cancer gastro-intestinal”, a mai precizat Fahey.

   Substanta numita sulforafan determina ficatul sa produca enzime importante in dezactivarea agentilor cancerigeni. Astfel, broccoli ajuta la imbunatatirea functionarii ficatului, dar si a altor celule care distrug agentii cancerigeni.

Pentru mai multe detalii despre alimentatia sanatoasa, apelati cu incredere la colegii nostri de la clinica de nutritie Dietalia.

Articol documentat de: www.SfatulMedicului.ro

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.