Home > Terapii alternative > Ce inseamna cu adevarat sanatatea?

Ce inseamna cu adevarat sanatatea?

Te simţi bine şi sănătos şi ţi-ai dori să rămâi în continuare tot aşa? Te lupţi cu o boală anume sau cu simptome cronice care nu-ţi dau pace nicidecum? Lucrezi în domeniul sănătăţii şi cauţi o abordare inovativă care să-i ajute cu adevărat pe pacienţii tăi? Ai o problemă fizică a cărei cauză doreşti s-o descoperi pentru ca s-o poţi rezolva cu certitudine? Vrei să înţelegi motivele şi cauzele care stau la originea bolii şi să înveţi cum să foloseşti abilităţile tale naturale de a te vindeca? Dacă răspunsul tău a fost “da” la una sau chiar la mai multe din întrebările mai sus, atunci este mai mult decât indicat să citeşti mai departe.

   De multe ori, cu toată încrâncenarea pacientului de a lupta cu afecţiunea de care suferă, procesul de însănătoşire pare a bate pasul pe loc. Sau, şi mai grav, boala pare să se agraveze, deşi medicii fac tot ce pot. O astfel de evoluţie, observată în special în cazul bolilor cronice severe sau declarate din start (uneori eronat!) drept incurabile, are două pricini. Prima constă în ignorarea cauzelor adevărate ale maladiei respective, iar a doua în neîncrederea, mărturisită sau doar gândită a pacientului, în capacitatea sa individuală de a birui boala şi în eficienţa remediilor şi a procedurilor terapeutice.

   De bună seamă că, necunoscând mecanismul de apariţie al bolii sau ignorându-l cu bună ştiinţă doar pentru că pare să nu se supună întru totul dogmelor ştiinţifice ale momentului sau opiniilor majoritare, nu se poate recurge nici la un tratament cauzal, singurul care este capabil să aducă vindecarea. Un mare număr de afecţiuni au drept cauze anumite şocuri psihice asociate unor momente nefericite ale vieţii personale. Aceste suferinţe de ordin spiritual provoacă descărcarea bruscă a unei mari cantităţi de energie emoţională, creând în organism o stare de epuizare momentană, o breşă a sistemului de apărare prin care se pot insinua influenţele nefaste care duc, în concret, la dezechilibre în funcţionarea celulelor şi organelor (inflamaţii, proliferări necontrolate, funcţionare haotică).

Naşterea «mai binelui» presupune efort!

   Astăzi cunoaştem deja cum anume nivelele multiple ale existenţei noastre interacţionează între ele în momentul declanşării, evoluţiei şi a vindecării bolilor de care suferim. Aceasta este unitatea sincronă a mediului cu mintea-organul-creierul. Omul modern este obişnuit să primească servicii, să-şi satisfacă nevoile pe moment şi caută metode rapide pentru a-şi trăi o viaţă plină de stresul permanent al interacţiunilor sociale. Contează foarte mult şi cât efort suntem dispuşi a depune spre îmbunătăţirea stării noastre lăuntrice sau corporale.

   Schimbarea nu poate veni decât prin cunoaştere şi prin acţiune. Fiindcă pentru pierdere, involuţie şi degradare nu e nevoie să faci nimic. În rest, orice realizare presupune consum de timp și energie, dar şi de răbdarea necesară culegerii la timp a roadelor dorite. Uneori pretindem că nu avem timp să citim un articol mai lung de câteva rânduri, dar vrem să fim sănătoşi. Dar tămăduirea presupune şi cunoaştere. Nu doar culegerea unor informaţii despre boala în cauză, dar şi cunoaştere de sine!

Orice boală are la origine o traumă!

   Sănătatea este o stare de echilibru natural în care energia şi materia interacţionează într-un mod armonios. Sunt multe elemente care pot strica acest echilibru, motiv pentru care se declanşează ceea ce noi numim „boală”. Dar boala nu este decât faza de vindecare naturală a unei traume majore suferite în trecutul personal.

   Absolut orice afecţiune, fie ea acută sau cronică, are două faze cu nouă momente importante, care, odată recunoscute prin manifestările lor specifice, devin repere esenţiale pentru ghidarea şi decizia asupra procedeelor terapeutice celor mai potrivite. Toate aceste detalii sunt bine organizate şi pot fi învăţate de cei care doresc în cadrul noii discipline de medicină integrativă Meta-Health™. De acum este posibil ca, prin folosirea chestionarului Meta-Health, să afli ce conflicte, ce emoţii şi ce convingeri personale stau în spatele celor mai prevalente simptome care apar. Odată cunoscute acestea, există multiple procedee avansate pentru analiza bolii, pentru terapie şi pentru prevenţie. Fiecare persoană, indiferent de nivelul său de pregătire, poate învăţa cum să aplice în viaţa de zi cu zi acest sistem simplu, eficient şi precis, prin care persoana în cauză poate urmări şi controla procesul de însănătoşire, fără intervenţia unui specialist medical profesionist. Această metodă ne permite să luăm intergral responsabilitatea pentru rezultatul pe care dorim să-l obţinem. Această metodologie testată cu succes la peste 100.000 de pacienţi este astăzi una din cele mai bune existente în lume.

Sănătatea se învaţă, boala se previne!

   În numerele trecute ale revistei, noi am oferit detalii care acoperă multiple aspecte ale procesului de autovindecare, folosind metodele Meta-Health. Acum, însă, am pus la dispoziţia celor interesaţi să deprindă o metodă foarte bună de autovindecare, un curs de 10 ore, accesibil pe internet. Acest curs îţi va da oportunitatea să înveţi cum să rămâi sănătos, chiar şi atunci când treci prin momente generatoare de traume, care, după cum ai avut posibilitatea de a afla, pot declanşa cu uşurinţă o boală, pornind de la nivelul inconştient al mentalului uman.

Autori: Diana şi L.J. Hunyady, Life Key Sciences,)

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.