Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r52249diet/public_html/revista-tratamente-naturiste.ro/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 392
Ce stim despre aparitia bolilor de astazi? Suntem noi total straini de propria vindecare? - Revista Tratamente naturiste
Home > Terapii alternative > Ce stim despre aparitia bolilor de astazi? Suntem noi total straini de propria vindecare?

Ce stim despre aparitia bolilor de astazi? Suntem noi total straini de propria vindecare?

Pe parcursul devenirii sale, omul a avut mult de câştigat, dar a şi pierdut multe, prin distanţarea de natură şi de sinele său autentic. Umanitatea a evoluat pe această planetă cel puţin 75.000 de ani. Ea a deprins folosirea focului acum 25.000 de ani şi a folosit roata în urmă cu 5.500. Gutenberg a inventat tiparul în 1450, Watt a declanşat revoluţia industrială la 1750, iar în 1890 Marconi a creat radioul şi… prin sistemul comunicării în masă lumea a început să se “micşoreze”. În anii 80 au apărut calculatoarele personale, apoi internetul. Iar avalanşa descoperirilor şi a noilor tehnologii nu dă semne de oprire.

Medicina de acum 50 de ani…

   În ultimele 5 decenii, procesul de ultraspecializare s-a accentuat. În urmă cu 100 ani, o familie normală era independentă. Puteau să-şi construiască o casă şi tot ce se folosea în ea pentru desfăşurarea normală a vieţii zilnice. De la mâncare şi îmbrăcăminte la încălzire, produse de curăţare, iluminare, toate erau produse în gospodărie. Atunci omul îşi cunoştea capacităţile, inclusiv starea de sănătate. Alimentele naturale, minim procesate şi consumate în stare proaspătă, dar şi plantele medicinale ori apropierea de Natură asigurau menţinerea sănătăţii.

   Medicii şi terapeuţii erau foarte puţini şi se apela la ei doar în cazuri de urgenţă. Omul mai avea încă sub control starea sănătăţii sale. El ştia că slănina de porc cu usturoi îl va proteja iarna de răceli şi că, spre primăvară, înainte de Sfintele Paşti, este necesară o perioadă de post, în care să elimine reziduurile rămase în corp după mâncarea grasă şi afumată, consumată din abundenţă în lunile de iarnă. Toate aceste cunoştinţe se bazau pe experienţa seculară rămasă de la strămoşi şi pe înţelepciunea unui sistem educaţional în care familia avea rolul principal. Aspectele sănătăţii, ale cunoaşterii simptomelor corporale, emoţionale şi psihice erau uşor recunoscute şi rezolvate „în familie”.

… comparativ cu medicina specializată de astăzi. Ce alegem?

   Unde ne conduce specializarea? La dependenţă totală de „ofertele pieţei”. Astăzi tot ce ne trebuie pentru supravieţuire este produs la scară industrială, controlat de legi, calculatoare şi inspectori. Confortul dependenţei a ajuns să influenţeze şi aspectele ţinând de sănătate, unde individul şi-a pierdut abilităţile de cunoaştere a corpului, minţii şi spiritului, lăsându-se condus orbeşte de către medici şi farmacişti, care comercializează produsele celei mai profitabile industrii contemporane: exploatarea stării de boală.

   Aici trebuie să ne oprim pentru o clipă, să analizăm situaţia. Dacă la concepţia unui calculator sau a unui program folosit de acesta contribuie sute şi mii de minţi umane, pentru a menţine starea sănătăţii corporale, mentale şi spirituale nu este nevoie decât de una singură. Aceea care este la îndemâna fiecăruia dintre noi! Această „responsabilitate personală” poate să schimbe starea sănătăţii unei familii, a unei colectivităţi, regiuni sau chiar o societate, în decursul a cel mult câteva luni. Aici susţinem educaţia despre sănătate, recunoaşterea semnelor naturale ale procesului de vindecare, diseminarea experienţelor personale privind simptomele, bolile şi procesul de însănătoşire.

   Acum, în prag de toamnă,  împărtăşim aceste gânduri cu cititorii revistei pentru că am rămas surprinşi de ignoranţa contemporanilor noştri în acest domeniu atât de important pentru o viaţă lungă, sănătoasă şi fericită. Responsabilitatea sănătăţii trebuie să rămână în posesia individului, pentru că este o consecinţă directă a întreţinerii vieţii. Nu contează dedicaţia medicilor şi a farmaciştilor. Dacă individul nu-şi asumă responsabilitatea, rezultatele nu există. Noi suntem convinşi că medicina modernă rămâne un proces care se parcurge împreună cu pacientul. Iar pacientul trebuie să fie activ şi implicat cu 100% responsabilitate. Considerând acest aspect important al sănătăţii, am ajuns să pricepem că omul modern, datorită specializării sale în tehnologie şi servicii, a renunţat la responsabilitatea pe care o are asupra propriei sănătăţi.

Vindecarea este un proces personal! Nu ignora propria sănătate!

   Introducerea principiilor de meta-medicină în urmă cu 40 ani şi simplificarea înţelegerii acesteia conduce, în acest moment al istoriei omenirii, la oportunitatea de a pricepe limbajul stării de sănătate şi al procesului vindecare. În baza experienţei avute, pe care o împărtăşim şi cu alţi specialişti în domeniu, noi suntem convinşi că orice boală are o soluţie de vindecare. Nu există boli cronice, incurabile sau terminale, ci doar o breşă majoră în sistemul de educaţie, care conduce la ignoranţă publică.

   Fiecare om în parte este expus la risc. In paradigma actuală, atunci când omul e sănătos şi se simte bine nu consideră că poate cădea victimă a unei boli. Iar atunci când e deja bolnav nu poate experimenta decât dorinţa disperată de a primi un ajutor din afara sa. Din păcate, tot experienţa ne-a confirmat că, pentru cei mai mulţi, această fază e prea târzie. Energia vitală existentă în fiecare dintre noi este limitată. Ne ajunge doar pentru această viaţă! Odată consumată, ea nu se mai întoarce. Este imposibil să ignori corpul fizic sau emoţional, pretinzând că ai grijă de corpul spiritual, aşa cum este imposibil să ignori corpul energetic şi cel spiritual, atunci când doreşti să-ţi vindeci trupul.

   Acum este momentul să învăţăm să accesăm acea cunoaştere despre sănătate pe care strămoşii nu ne-au transmis-o decât subtil, ezoteric, pentru că aroganţa noastră n-a avut ochi şi urechi. Experienţa a demonstrat că vindecarea este un proces personal, care nu poate fi generalizat sau dat în seama calculatoarelor. Fiecare dintre noi e diferit, având nevoi şi probleme specifice. Aproape oricine poate învăţa, în doar 16 ore de curs, care sunt semnificaţiile simptomelor, cum le recunoaştem şi cum putem să le rezolvăm, pentru a ne vindeca fără complicaţii sau efecte secundare devastatoare.

   Ignoranţa ne poate costa mai mult decât orice averi! Mulţi trăiesc şi muncesc fără preget o viaţă întreagă pentru acumula bogăţii. Averi pe care apoi le cheltuiesc în scurt timp pentru a-şi redobândi sănătatea irosită în anii de neglijare a propriilor nevoi. Oamenii trăiesc sănătos într-o comunitate în care fiecare individ îşi cunoaşte corpul şi abilităţile mental-spirituale pe care, apoi, le pune la dispoziţia tuturor, în scopul dezvoltării fiecăruia.

Sursa informatiilor: Life Key Institute

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.