Home > Mastita si mastoza > Infectiile sanilor, mastita si mastoza vindecate cu tratamente naturiste

Infectiile sanilor, mastita si mastoza vindecate cu tratamente naturiste

Infectiile sanilor, mastita si mastoza vindecate cu tratamente naturiste

   Infectiile sanilor constituie probleme deosebit de importante in viata fiecarei femei. De multe ori, sanatatea sanilor este un barometru al starii de bine a intregului organism al femeii, atat din punct de vedere al echilibrului hormonal, cat si al celui mental.

   In cazurile supararii, a oboselii, a stresului, a bucuriilor sau a emotiilor puternice, sanii dau semnalul ca ceva nu este in ordine si dor sau se umfla. Cand este vorba despre o afectiune mai serioasa, atunci se pot forma chisturi sau noduli la san.

   In perioada alaptarii (mai ales daca nu se face o toaleta foarte atenta), dar si in alte cazuri (precum administrarea in mod exagerat al medicamentelor hormonale de genul anticonceptionalelor), pot sa apara infectiile sanilor sau acumulari de tesut mai dens in partea superioara a sanului, unde se afla glande mai multe.

   Alte afectiuni grave si frecvente ale sanilor sunt mastita (inflamarea glandelor mamare) si mastoza (modificarea mamelelor ce are la baza o secretie exagerata de foliculina, hormon secretat de glandele sexuale feminine).

Tratamente naturiste in infectiile sanilor

   Prima masura pe care trebuie sa o ia o femeie care constata o neregula la nivelul sanilor este sa apeleze imediat la medic pentru efectuarea unei ecografii sau unei mamografii. In functie de rezultatul investigatiilor, medicul va recomanda tratamentul caracteristic afectiunii depistate.

1. Tratamentul cu fitohormoni in infectiile sanilor

   Fitohormonii sunt substante naturale obtinute din plante care indeplinesc rolul de reglatori ai sistemului hormonal. Ei sunt indicati in tratamentul bolilor sanilor, deoarece ei contracareaza lipsa acuta de estrogen din organismul femeii si, in plus, actioneaza pozitiv si in tratarea manifestarilor conexe din cadrul acestor boli, cum ar fi depresiile si oboseala prelungita.

   Dar haideti sa vedem care sunt plantele ce contin aceste substante:

Ovazul este una din plantele cele mai bogate in fitohormoni utile in infectiile sanilor. Se consuma cate 20-30 ml de trei ori pe zi de suc de mladite sau se administreaza de 3 ori pe zi suc din seminte de ovaz. Semintele se pun la incoltit si cand au dat un colt de 1 cm se spala si se trec prin masina de carne. Se pune apoi peste ele putina apa, pentru 15 minute, dupa care se dau prin storcatorul de fructe.

Verbina – puneti 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita, acoperiti pentru 10 minute, apoi strecurati si beti 2 cani pe zi.

Soia este o alta planta extrem de bogata in hormoni naturali, de folos in infectiile sanilor. Se pot consuma zilnic semintele de soia adaugate in diferite preparate culinare.

Mararul – se macina semintele sub forma de praf, se trec printr-o sita si se ia sub limba cate un varf de cutit de 3 ori pe zi, pentru cateva minute, dupa care se inghite cu putina apa.

Morcovul – se pun 3 lingurite de inflorescente maruntite la 250 ml apa clocotita, se lasa acoperit 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 ceaiuri din acestea pe zi.

Patrunjelul – 3-4 radacini de patrunjel se spala foarte bine, se taie in rondele mici si se pun la 500 ml apa. Se fierb pana ce cantitatea de apa scade la jumatate. Se strecoara si se consuma 3 ceaiuri pe zi.

Zmeura – se pun 2 lingurite de muguri (stransi primavara devreme si uscati) in 250 ml apa clocotita. Se acopera 10 minute, se strecoara si se consuma 3 cani pe zi.

Matasea de porumb – se vor pune 2 lingurite la 250 ml apa, se fierb 5 minute si se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

– In toate cazurile cand este simtita acuta nevoia de refacere a organismului, atunci cand femeia se simte permanent obosita, este indicat sa se consume Ginseng, in cure de minim 20 de zile.

2. Tratamente naturiste pentru infectiile sanilor – aplicatii externe cu plante

   In cazul inflamatiilor sanilor se recomanda aplicarea cataplasmelor cu:

Castanul – frunzele, coaja sau florile se vor fierbe in putina apa pentru 5 minute, dupa care se vor strecura. Cu aceasta solutie se pot face comprese, iar cu plantele strecurate se vor face cataplasme care vor aplica pentru a decongestiona sanul, aducand o mai buna circulatie a sangelui in zona respectiva.

Sulfina contribuie si ea la imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul sanului. Se va prepara un unguent din planta maruntita care se va pune in ulei sau untura si se va fierbe pentru 3 ore pe baie de abur. Dupa strecurare sa va adauga ceara de albine.

– In cazurile in care exista o infectie a sanului se va opta pentru ceaiurile de musetel (din 4 lingurite de planta la 250 ml apa), de flori de coada-soricelului sau de galbenele (3 lingurite la 250 ml apa clocotita) si pentru tinctura de arnica, cu care se va tampona zona afectata de 2-3 ori pe zi. 

Autor: Dr. biochimist Eugen Giurgiu

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.