Home > Cariile dentare > Prevenirea cariilor dentare prin consumul frecvent de struguri

Prevenirea cariilor dentare prin consumul frecvent de struguri

Prevenirea cariilor dentare prin consumul frecvent de struguri

   O echipa de cercetatori americani a descoperit ca semintele si coaja boabelor de struguri contin niste substante extrem de puternice care au calitatea extraordinara de a distruge bacteriile de la nivelul cavitatii bucale, ajutand astfel la prevenirea cariilor dentare.

   Aceste substante au fost descoperite in tescovina rezultata dupa ce strugurii au fost zdrobiti in procesul de obtinere a vinului.

   Cei mai buni struguri care sunt recomandati a fi folositi pentru prevenirea cariilor sunt strugurii rosii, folositi la prepararea soiurilor de vin Cabernet si Pinot Noir. 

   Rezultatele studiilor au aratat ca extractele din tescovina pot distruge in proportie de 85% bacteriile dentare, insa acest efect este garantat doar pentru o perioada limitata de timp.

   Ca fapt educativ, dar si ca unul cu un usor iz comic, speram ca aceia dintre dv. care iubesc intr-un mod aparte darurile zeului Bachus si care citesc aceste randuri sa nu fie indemnati la un consum prea mare de vin. Si asta deoarece trebuie bine stiut ca, odata ajunse in sticla, substantele miraculoase “anti-carie” nu isi mai pastreaza calitatile mentionate. De aceea, pentru a putea beneficia de efectele acestui remediu natural pentru prevenirea cariilor, cercetatorii cauta o modalitate de izolare si conservare a extractelor respective, prin extragerea lor ecologica si economica din tescovina. 

Pentru mai multe detalii despre alimentatia sanatoasa, apelati cu incredere la colegii nostri de la clinica de nutritie Dietalia.

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.