Home > Menstruatia cu probleme > Hemoragiile uterine disfunctionale pot fi vindecate cu tratamente naturiste

Hemoragiile uterine disfunctionale pot fi vindecate cu tratamente naturiste

Hemoragiile uterine disfunctionale pot fi vindecate cu tratamente naturiste

   Hemoragiile uterine disfunctionale reprezinta sangerarile uterine anormale, care se diferentiaza de cele din timpul ciclului menstrual prin aparitia lor neregulata, prin durata mai lunga sau prin abundenta crescuta a sangerarii. Prin urmare, hemoragiile uterine disfunctionale pot aparea mai frecvent decat ciclul menstrual, adica la mai putin de 21 de zile (caz denumit metroragie) sau aceste sangerari anormale pot sa aiba o durata mai lunga decat cea obisnuita si pot fi mult mai abundente decat scurgerile din timpul ciclului menstrual (situatie in care vorbim despre menoragie sau hipermenoree).

Cauzele hemoragiilor uterine

   In toate cazurile descrise anterior, este recomandat ca aceste probleme sa fie analizate de un medic specialist care va stabili cauza acestor hemoragii.

   Cel mai frecvent incriminate cauze care conduc la hemoragiile uterine sunt dezechilibrele hormonale.

   De obicei, hemoragiile uterine nu sunt insotite si de ovulatie, caz in care dereglarea hormonala poate fi produsa de stres, anxietate, hipotiroidism, scaderea rapida in greutate sau de sindromul ovarelor polichistice. De asemenea, dereglarile hormonale care duc la hemoragiile uterine anovulatorii mai pot aparea la adolescentele aflate in perioada pubertara, imediat dupa menarha.

   Exista si posibilitatea ca hemoragiile uterine sa fie insotite si de ovulatie, acestea aparand la femeile din perioada premergatoare instalarii menopauzei.

Tratamente naturiste pentru hemoragiile uterine

   Exista o gama larga de remedii naturale pentru tratarea hemoragiilor uterine. Medicul specialist va va recomanda tratamentul corespunzator pentru cauza care a produs aceasta afectiune, dar si pentru a diminua sau opri hemoragia:

Radacina de cerentel – puneti 1 lingurita de radacina maruntita la 250 ml apa, fierbeti timp de 15 minute, dupa care strecurati si beti 2 astfel de ceaiuri pe zi.

Coada calului – puneti 4 linguri de planta maruntita la un litru de apa si lasati la fiert 15 minute. Se strecoara apoi preparatul si se foloseste pentru spalaturi vaginale.

Coaja de stejar – puneti la fiert timp de 20 de minute 2 lingurite de coaja maruntita la 250 ml de apa, dupa care se strecoara si se vor putea consuma 2-3 ceaiuri pe zi. In cazul in care este vorba despre o hemoragie mai puternica atunci se vor folosi ceaiuri mai concentrate.

Gutuile – puneti o gutuie de marime potrivita la 500 ml de apa. Se lasa la fiert 15 minute, iar dupa ce fructul s-a maruntit se strecoara si se vor face spalaturi vaginale. Acest remediu este deosebit de util deoarece mucilagiile din semintele de gutui ajuta foarte mult la normalizarea ciclului menstrual si la oprirea sangerarilor. Se pot folosi chiar si ceaiurile din frunze de gutui, care sunt si ele hemostatice.

Creasta-cocosului (Sporassis crispa) – se vor pune 2 lingurite de planta maruntita la 500 ml apa clocotita. Se acopera pentru 10 minute, dupa care se strecoara si se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi.

Jneapan – o lingurita de muguri maruntiti se vor pune la 250 ml apa clocotita, se lasa acoperit timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se vor consuma 3-4 cani pe zi.

– Pentru spalaturi vaginale se pot folosi de asemenea o serie de plante utile pentru oprirea hemoragiilor anormale. Pentru prepararea infuziilor pentru spalaturi se vor fierbe timp de 5-10 minute 500 ml de apa in care se pune 2 lingurite de racusor (Polygonum bistorca), 3 lingurite de saschiu (Vinca minor), o mana de urzica, 2 linguri de vasc sau o mana de vita-de-vie. Cu aceste infuzii se vor face cate 2 spalaturi pe zi. La spalaturi se indica sa se foloseasca doar irigatorul, iar jetul va fi cu presiune foarte mica. Temperatura cu care se vor face spalaturile va fi controlata cu grija, evitand temperaturile foarte calde sau foarte reci.

Zada, singurul conifer cu frunze cazatoare, este foarte utila in tratamentul hemoragiilor uterine disfunctionale. Se va prepara o tinctura de zada, punand o mana de scoarta maruntita la 250 ml alcool alimentar de 40 de grade. Se tine timp de 15 zile agitand des, apoi se strecoara si se va lua cate o lingurita de tinctura de 3 ori pe zi.

Carbunele medicinal – in cazurile in care hemoragiile sunt foarte abundente se poate apela cu incredere la carbunele medicinal, care se va introduce in vagin dupa ce a fost maruntit sau pisat.

Autor: Dr. biochimist Eugen Giurgiu

Redactat de Dr. Frunza Alexandr

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.