Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r52249diet/revista-tratamente-naturiste.ro/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 392
Antioxidantii naturali ne dau energie si vitalitate pe timpul vacantei
Home > Astenia si oboseala cronica > Antioxidantii naturali ne dau energie si vitalitate pe timpul vacantei

Antioxidantii naturali ne dau energie si vitalitate pe timpul vacantei

Antioxidantii naturali ne dau energie si vitalitate pe timpul vacantei

Sezonul estival a sosit si trebuie sa ne gaseasca pregatiti, iar antioxidantii naturali sunt cei mai buni prieteni in aceasta perioada. E vara, e soare si mergem cu totii în vacante. Însa, avem nevoie de energie pentru a ne bucura de fiecare activitate planificata în calatoriile noastre.

Un somn bun ne ofera relaxare si ohihna, iar alimentele ne furnizeaza energia. În plus, va recomandam o combinatie de oligoelemente si de substante naturale asemanatoare vitaminelor, pentru a obtine un "boost" de energie extraordinar. Este vorba despre seleniu (un antioxidant complex) si coenzima Q10 (implicata în producerea de energie la nivel celular). Iata cum ne ajuta ele!

Ce sunt antioxidantii?

Antioxidantii sunt substante care pot neutraliza radicalii liberi, care sunt moleculele chimice instabile din organism. Atat membrana celulelor, cat și nucleul acestora, pot fi atacate de radicalii liberi. Astfel, celulele sunt slabite, iar acizii grasi sunt oxidati si devin rancezi.

Nu putem evita radicalii liberi, deoarece acestia sunt o consecinta naturala a metabolismului nostru si a stresului. Ei pot fi generati si de expunerea la praf sau de diverse tipuri de radiații. De aceea, trebuie sa ne protejam continuu celulele pentru a menține funcționarea celulara normala a organismului.

Seleniul este un antioxidant foarte eficient

Seleniul contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar si a glandei tiroide, la menținerea sanatații unghiilor și a parului si la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Unul dintre cele mai bune produse naturale, aflat pe piata de peste 25 de ani, este Bio-Seleniu+Zinc, un antioxidant complex ce contine SelenoPrecise (o drojdie patentata, produsa de firma Pharma Nord, care este mult mai bine absorbita decat alte forme organice sau anorganice de seleniu).

Antioxidantii naturali si Bio-Seleniu+Zinc de la Pharma Nord

Bio-Seleniu+Zinc conține seleniu, zinc, vitaminele A, B6, C și E. Aceasta combinație unica de nutrienți, care se completeaza și se sprijina unii pe alții, face din Bio-Seleniu+Zinc antioxidantul ideal.

Bio-Seleniu+Zinc poate fi folosit ca alternativa la preparatele cu multivitamine care contin cantitați mari de beta-caroten și care, din acest motiv, sunt contraindicate la fumatori.

Bio-Seleniu+Zinc conține 100 de micrograme de seleniu organic sub forma de drojdie cu seleniu cu absorbție ridicata (are cea mai mare biodisponibilitate masurata pana în prezent: 88,7%). Aceasta drojdie, numita SelenoPrecise, conține 67% seleno-methionina și 33% alte forme de seleniu.

88.7% din seleniul care se gasește în tableta de Bio-Seleniu+Zinc se absoarbe în organism. Aceasta absorbție ridicata se datoreaza în mare parte și faptului ca seleniul este legat organic cu zincul și cu vitaminele A, B6, C și E.

De ce atletii au capacitatea de a produce cu 25% mai multa energie decat alte persoane si ce putem face noi pentru a ne creste energia?

Celulele musculare folosesc coenzima Q10, alaturi de alte substanțe, pentru a produce energie în mitocondrii. Atleții au un numar mare de astfel de „centrale energetice” în celulele lor musculare și acesta este motivul pentru care ei au capacitatea de a produce cu 25% mai multa energie decat alte persoane. Oamenii de știința știu acest lucru de peste 40 de ani.

Coenzima Q10 este o substanta asemanatoare vitaminelor, care contribuie la metabolismul energetic normal si la conversia grasimii, a carbohidratilor, a proteinelor si a alcoolului în ATP (adenozin-trifosfat), o molecula care stocheaza energia în forma sa chimica. Cand o celula are nevoie de energie, ea descompune molecula de ATP si elibereaza energia din interior. Întregul proces are loc în interiorul celulei, într-o structura care are forma unei mici boabe de fasole, numita mitocondrie.

Deoarece mitocondriile produc energia în celule, cu cat avem mai multe mitocondrii în celulele musculare, cu atat crește nivelul energiei produse de catre acestea și astfel crește și rezistența corpului.

Din pacate, producția interna de Q10 descrește odata cu înaintarea în varsta. Producția de Q10 în organism atinge punctul culminant în jurul varstei de 20 de ani, dupa care începe sa scada. Pentru a compensa aceasta pierdere, putem apela la suplimentele cu coenzima Q10.

Antioxidantii naturali si Super Bio-Quinona de la Pharma Nord

Un produs de referinta al Asociatiei Internationale pentru Studiul Coenzimei Q10 este Super Bio-Quinona Q10. Lansat în 1990, produsul este unul dintre primele preparate cu Q10 de pe piata europeana. În prezent, este unul dintre cele mai bine vandute suplimente alimentare cu Q10, deoarece are o biodisponibilitate documentata în peste 100 de studii medicale. Gradul de absorbtie ridicata a substantelor active se datoreaza faptului ca produsul este amestecat într-o substanta uleioasa care a fost supusa unui tip special de încalzire, permitand astfel moleculelor sa se dizolve complet.

Super Bio-Quinona Q10 contine Q10 care este identica cu coenzima Q10 produsa de corpul uman. Forma de coenzima Q10 folosita în acest produs contine doar izomeri trans naturali, fiind lipsita de izomeri cis sintetici.

Sursa de coenzima Q10 din Super Bio-Quinona Q10 nu contine poluanti, asa cum se întampla cu alte materii prime cu Q10, unele din ele nefiind documentate.

Capsulele moi si usoare de gelatina contin fiecare cate 30 mg de coenzima Q10, dizolvata în ulei vegetal. Aceasta doza este de 5-6 ori mai mare decat cantitatea de Q10 pe care o obtinem din alimente.

Articol promovat de Pharma Nord, www.pharmanord.ro

Actiunile medicale ale combinatiei de SelenoPrecise si Bio-Quinone Q10 au fost testate în cadrul unui studiu stiintific, la care au luat parte 443 de voluntari de sex masculin si de sex feminin în varsta de 70-88 ani. Studiul a avut durata de cinci ani si a fost efectuat de cercetatori de la Universitatea Linköping si Spitalul Universitar Karolinska.

Puteti citi mai multe detalii pe www.kisel-10.co.uk

Articol publicat in revista Tratamente naturiste nr.134

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.