Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r52249diet/revista-tratamente-naturiste.ro/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 392
Cresterea imunitatii folosind seleniu, zinc si vitamina E
Home > Imunitatea > Creşte-ţi imunitatea printr-un aport suficient de seleniu, zinc şi vitaminele A, B6, C şi E!

Creşte-ţi imunitatea printr-un aport suficient de seleniu, zinc şi vitaminele A, B6, C şi E!

Afla de la medicii specialisti cum ne ajuta seleniul, zincul si vitaminele la cresterea imunitatii.

Sezonul rece vine cu o serie de provocări: răceli, gripe şi viroze. Toate pot fi contracarate doar dacă avem un sistem imunitar care funcţionează la parametri optimi. Pentru aceasta, trebuie să avem grijă de el din timp. Iar două dintre cele mai importante elemente pentru sănătatea sistemului imunitar sunt seleniul şi zincul.

Cum ne ajută seleniul la cresterea imunitatii?

Seleniul este un excelent antioxidant şi imunostimulator. Se crede că deficitul acestui mineral poate fi asociat cu diferite infecţii, cu stările de oboseală şi cu epidemiile virale, mai precis cu noile forme ale gripei, cauzate de mutaţiile rapide ale virusului în zonele în care solul este sărac în seleniu (China, Africa, dar şi unele regiuni din România).

Doza zilnică recomandată de seleniu este de 75 mcg pe zi pentru bărbaţi şi 60 mcg pentru femei. Pentru a obţine beneficii majore, poate fi necesară o doză terapeutică de până la 200 mcg pentru o utilizare de lungă durată.

Seleniul poate fi găsit în drojdia de bere, broccoli, alge, germeni de grâu, hrişcă, orez brun, lucernă, fenicul, schinduf, ginseng, urzică sau pătrunjel. Însă, în zonele cu soluri sărace în seleniu, plantele care îl conţin în mod normal furnizează, la rândul lor, cantităţi mult prea mici pentru nevoia sistemului imunitar.

De aceea, o altă modalitate prin care putem crește aportul zilnic este administrarea unui supliment cu seleniu. Această strategie și-a demonstrat eficiența în studiul suedez KiSel-10, publicat în International Journal of Cardiology în 2013. Participanții din acest studiu (în total 443 de bărbați și femei în varstă) au primit SelenoPrecise (o drojdie organică cu seleniu cu biodisponibilitate foarte ridicată) şi coenzima Q10.

88,7% din conținutul de seleniu din SelenoPrecise este absorbit în organism, acesta fiind motivul pentru care oamenii de știință au ales acest brand pentru a fi folosit în studiu.

SelenoPrecise este o drojdie patentată, produsă de firma Pharma Nord. Ea a fost inclusă în produsul Bio-Seleniu+Zinc, unul dintre cele mai bune produse naturale, aflat pe piaţă de peste 25 de ani.

Bio-Seleniu+Zinc conține 100 de micrograme de seleniu organic sub formă de drojdie cu seleniu cu absorbție ridicată (are cea mai mare biodisponibilitate măsurată până în prezent: 88,7%). Această drojdie, numită SelenoPrecise, conține 67% seleno-methionină și 33% alte forme de seleniu.

Suplimentele cu zinc sunt excelente în prima zi de răceală, pentru cresterea imunitatii

Recent, rezultatele obţinute în urma a 15 studii medicale efectuate pe 1.300 de persoane au arătat că administrarea suplimentelor cu zinc în primele zile după instalarea simptomelor de răceală sau gripă au redus gravitatea şi perioada bolii. La 7 zile de la debut, majoritatea subiecţilor nu mai prezentau simptome, în comparaţie cu cei cărora li s-a administrat placebo. În plus, copiii care au primit zinc timp de 5 luni sau mai mult au prezentat mai puţine răceli şi au avut nevoie de mai puţine antibiotice.

Zincul este un mineral renumit pentru capacitatea sa de întărire a sistemului imunitar şi pentru rolul jucat în numeroase procese biochimice ale sistemului enzimatic şi ale celulelor. Se ştie că deficitul de zinc duce la apariţia infecţiilor recurente şi trenante.

Zincul ajută sistemul imunitar să lupte mai bine contra răcelilor, reducând perioadele de vindecare la jumătate. Are efecte asupra 40 de tipuri de viruşi, printre care cei ai herpesului şi ai gripei.

Zincul acţionează formând o legătură cu viruşii, împiedicând fixarea acestora de pereţii mucoaselor. Mai mult, zincul topeşte parţial învelişul viruşilor.

Zincul favorizează multiplicarea limfocitelor (ce secretă anticorpi) şi intervine, de asemenea, în apărarea organismului împotriva infecţiilor bacteriene şi micotice.

Cele mai bogate alimente în zinc sunt apa de mare, argila, cerealele, hreanul, mazărea, fasolea, lintea, năutul, roşiile, ouăle, seminţele de mac, de floarea-soarelui şi de dovleac, arahidele, migdalele, nucile, merele, perele şi drojdia de bere. Atenţie, însă: prepararea lor termică poate diminua cantitatea de zinc, cu până la 80%.

De aceea, o soluţie excelentă este folosirea de suplimente alimentare care conţin zinc, precum Bio-Seleniu+Zinc de la Pharma Nord. Fiecare tabletă conţine 15 mg de zinc, ceea ce reprezintă 150% din valoarea nutriţională de referinţă recomandată de medici.

Vitaminele care ajuta la cresterea imunitatii

Vitamina A sprijină sistemul imunitar şi ne ajută să ne vindecam mai rapid în cazul unor infecţii sau inflamaţii. Ea sprijină formarea globulelor albe şi ajută la formarea anticorpilor.

Vitamina B6 (piridoxina) contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar şi la reducerea oboselii şi a extenuării. Ea ajută la formarea celulelor roşii în sânge şi joacă un rol esenţial în acumularea de anticorpi benefici pentru combaterea diferitelor afecţiuni.

Vitamina C (acidul ascorbic) ajuta la cresterea imunitatii prin stimularea producţiei de anticorpi (IgA, IgG şi IgM) şi stimularea creşterii nivelului de interferon în sânge. Este eficientă în caz de infecţii virale şi bacteriene: hepatita A şi B, zona zoster, herpes, poliomielită, pneumonii etc. Severitatea tuberculozei pulmonare este redusă la persoanele care consumă vitamina C.

Vitamina E sustine cresterea imunitatii la persoanele de vârstă înaintată, scade riscul diverselor infecţii şi este un bun antioxidant. Accelerând regenerarea celulelor, vitamina E contribuie la recuperarea organismului, în convalescenţă. Ea este prezentă în alune, nuci şi germeni de grâu.

Toate aceste vitamine (A, B6, C şi E) sunt prezente în suplimentul alimentar Bio-Seleniu+Zinc de la Pharma Nord în doze de minim 100% din valoarea nutriţională de referinţă recomandată.

Antioxidantii naturali si Bio-Seleniu+Zinc de la Pharma Nord

Consumă zilnic:

  1. Morcov, ardei gras şi frunze verzi, care conţin cantităţi enorme de vitamina A, care ne ajută corpul să se protejeze împotriva infecţiilor.
  2. Papaya, căpşuni, citrice şi broccoli, care furnizează multă vitamina C, cunoscută ca cea mai eficace în creşterea imunităţii.
  3. Seminţe de susan, dovleac şi ovăz, care sunt o sursă excelentă de zinc, care ajută la dezvoltarea şi înmulţirea celulelor albe ale sângelui.
  4. Suplimentul alimentar Bio-Seleniu+Zinc de la Pharma Nord, pentru un sistem imunitar care funcţionează la parametri optimi.

Punctele forte ale produsului Bio-Seleniu+Zinc

– conţine SelenoPrecise, o drojdie organică ce are cea mai ridicată absorbţie în organism: 88,7%

– are eficienţă în absorbţie demonstrată în peste 40 de studii efectuate cu această drojdie
– are o calitate farmaceutică a substanţei active şi a produsului finit

– combinaţia unică de seleniu, zinc, vitaminele A, B6, C şi E, care se completează reciproc, face din Bio-Seleniu+Zinc imunostimulatorul ideal.

Mai multe detaliii pe www.pharmanord.com

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.