Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r52249diet/public_html/revista-tratamente-naturiste.ro/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 392
Tratamente naturiste recomandate in bolile cauzate de frig
Home > Imunitatea > Tratamente naturiste in bolile cauzate de frig

Tratamente naturiste in bolile cauzate de frig

bolile cauzate de frig

   O data cu scaderea temperaturilor, bolile cauzate de frig cresc numarul de vizite la cabinetele medicale. Pe langa afectiunile care au legatura cu sistemul imunitar si cel respirator, racirea vremii are un efect agravant si asupra inimii, a vaselor de sange si a articulatiilor, mai ales la persoanele care au suferinte cronice.

Bolile cauzate de frig – locul 1: afectiunile cardio-vasculare

   Atunci cand corpul nostru este expus unor temperaturi scazute, vasele mici de sange se contracta (prin mecanismul de vasoconstrictie) pentru a ajuta organismul sa piarda cat mai putina caldura. Aceasta vasoconstrictie are drept urmare o irigare mai redusa la nivel periferic (maini, picioare, degete etc.), astfel incat sangele este dirijat dinspre partile exterioare ale corpului catre organele interne, pentru a asigura functionarea lor corecta. Prin urmare, sistemul sangvin (inima si vasele) este afectat, lucru ce se resimte in mod deosebit la bolnavii cu afectiuni cardio-vasculare, la care simptomele bolilor se pot accentua.

   In acest caz, la persoanele care sufera de boli cardiace, se va constata o crestere a tensiunii arteriale. In unele situatii aceste variatii ale tensiunii arteriale pot fi insotite si de variatii ale pulsului, putand sa creeze mari neajunsuri. De aceea, de un real ajutor pot fi cateva remedii naturale, care vor imbunatati functionarea inimii si vaselor sangvine. Dintre acestea mentionam Coenzima Q10 in ulei de catina si Gemoderivatul de muguri de plop (cate o monodoza inainte de fiecare masa, diluata in apa).

Bolile cauzate de frig – locul 2: afectiunile articulare

   Reducerea irigatiei sangvine de la nivel periferic va influenta si oasele si articulatiile, pacientii cronici acuzand deseori accentuarea durerilor pe perioada frigului, atat ca durata, cat si ca intensitate.

   Persoanele care sufera de afectiuni articulare, fie ca prezinta usoare dureri ale articulatiilor mici de la nivelul mainilor si picioarelor, fie ca sunt bolnavi de artroze ale articulatiilor mari (genunchi, sold) pot folosi diverse produse care sa le fie de un real ajutor.

   Gemoderivatele pot constitui unele dintre cele mai eficiente remedii: Gemoderivatul de coacaz negru (cate 1 monodoza inainte de fiecare masa, diluat in apa), Gemoderivatul de vita de vie (cate 1 monodoza inainte de mesele de dimineata si pranz, diluat in apa) si Gemoderivatul de mur (cate 1 monodoza inainte de masa de seara, diluat in apa).

Bolile cauzate de frig – locul 3: afectiunile respiratorii

   Din punct de vedere al aparatului respirator, in aceasta perioada a iernii se accentueaza si se reactiveaza afectiuni mai vechi, cronicizate, cele mai frecvente fiind bronsitele si sinuzitele.

   In cazul bronsitelor, pot fi folosite Tinctura de patlagina (40 picaturi dupa fiecare masa, diluate in apa), Gemoderivatul de mesteacan pufos (cate 1 monodoza inainte de fiecare masa, diluata in apa) si Tinctura de echinacea (40 picaturi dupa fiecare masa, diluate in apa).

   Pentru tratarea eficienta a sinuzitelor se recomanda Gemoderivatul de coacaz negru (cate 1 monodoza inainte de mesele de dimineata si seara, diluate in apa), Uleiul volatil de lavanda (aromoterapie), Gemoderivatul de pin (o monodoza inainte de masa de pranz, diluata in apa) si Tinctura de afin (cate 40 picaturi dupa fiecare masa, diluate in apa).

   Iata cum natura ne ajuta si in cele mai grele conditii sa avem grija de organismul nostru, atat de mult pus la incercare in zilele reci ale iernii. Asadar, sa avem grija de natura asa cum si ea ne ingrijeste pe noi! 

Autori: Dr. Sorin Margineanu, medic cu competenta in apifitoterapie si homeopatie si Drd. chim. Raiciu Anca Daniela

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.