Home > Guta > Cum tratăm afecțiunile reumatice de toamnă-iarnă?… Un miracol românesc

Cum tratăm afecțiunile reumatice de toamnă-iarnă?… Un miracol românesc

Celebrul namol sapropelic era una dintre cele mai râvnite comori ale pământului nostru. Prin anii 1800, turiști de pretutindeni veneau să se trateze cu substanța miraculoasă.

Mai târziu, prin anii 1970, un doctor a redescoperit efectele benefice aduse de acest namol sapropelic. El căuta, de fapt, un remediu pentru soția sa, grav bolnavă de o afecțiune a pielii care îi punea în pericol viața. Observând efectele curative ale nămolului, și-a dorit să facă din el un concentrat. A reușit și l-a numit extract Pellamar.

Un miracol descoperit din iubire

A brevetat acest extract, descoperit în încercarea de a-și vindeca soția. A obținut numeroase premii pentru el, apoi a lansat pe piață produsele Pellamar, cu ajutorul cărora mulți oameni cu diverse afecțiuni și-au găsit alinarea.

Primul produs a fost pasta de dinți cu mentă sau anason, care se mai găsește și astăzi pe piață în aceeași formulă.

După anul 1989, produsele Pellamar au lipsit o perioadă de pe piață. Însă, în anul 2010, ele au reapărut, sub îndrumarea medicului care a brevetat extractul miraculos: doctorul Ionescu-Călinești.

Extractul Pell Amar

Extractul Pellamar luptă cu reumatismele

Acest namol sapropelic are proprietăți sedative, analgezice și antiinflamatoare, fiind un ingredient ideal pentru produse care luptă împotriva unor afecțiuni ca: poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, osteoartrita vertebro-periferică cervicală sau dorsală, gonartroza, coxartroza, periartrita scapulo-humerală, tendinita, sinovita, bursita, entorsele, vânătăile, dislocările, contuziile, psoriazisul și sclerodermia localizată.

Efectele miraculoase ale extractului au fost dovedite într-un proiect de cercetare în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică. Produsele din gama Therapy Pellamar sunt cele care se adresează inflamațiilor, traumatismelor sistemului articular și osos, eczemelor și leziunilor pielii.

Un extract în întregime natural

Extractul Pellamar este brevetat de doctorul Ionescu-Călinești. Efectele sale au fost confirmate de două institute de cercetare, însă este un ingredient în întregime natural. Extractul pur de namol sapropelic se obține numai prin procedee mecanice, fără nicio altă intervenție și reprezintă un concentrat al principiilor balneare, la îndemâna oricui.

În urma procedeelor mecanice, am creat o pudră albă care, încorporată în produsele Therapy, se absoarbe imediat în piele și nu murdărește. În completarea extractului miraculos, în gama Therapy Pellamar se regăsesc doar ingrediente de origine naturală care pun în valoare efectul extractului de nămol terapeutic.

Algavit de la Pell Amar

Algele din lacurile saline, aliatele nămolului

Alături de extractul Pellamar, doctorul Ionescu-Călinești a mai brevetat un ingredient minune: Algavit, un concentrat de alge saline. Algele sunt și ele bogate în minerale extrem de benefice pentru piele, având proprietăți termale şi îmbunătățind absorbția mineralelor în piele. Algavit abundă în oligoelemente (iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fosfor), vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K), acizi (metionină, serină, acid glutamic, cistină), glucide și clorofilă, fiind complementar cu extractul de nămol sapropelic.

Ca și cum am merge în fiecare zi la băi

Băile cu namol sapropelic sau băile cu apă sărată sunt recunoscute pentru efectele benefice asupra întregului organism din cele mai îndepărtate timpuri. Extractul de namol sapropelic regăsit în produse reușește să îmbunătățească starea de sănătate. Noi le cunoaștem sub denumirea de băi, însă sunt aceleași principii curative care stau și la baza terapiilor spa. O vindecare pe de-a-ntregul a organismului cu ajutorul principiilor active naturale.

Însă, mersul la spa nu se poate întâmpla în fiecare zi, deoarece necesită resurse de timp și bani. Noi am făcut posibilă extragerea esenței, pentru a ne bucura în fiecare zi de aceste beneficii, folosind extractul Pellamar și extractul Algavit. Cu ajutorul acestor extracte din produse, putem face zilnic terapii de genul celor de la băi sau spa, chiar în confortul casei noastre.

Pellamar Therapy, o cură cu nămol mereu la îndemână

Prin curele cu namol sapropelic sau apă termală, balneologia înțelege corpul a fi un înveliș cu o încărcătură energetică. Nămolul și apa au la rândul lor o încărcătură, care se transferă în corp în momentul în care pielea și nămolul intră în contact. Se transferă, practic, principii benefice corpului nostru: aminoacizii și sărurile minerale ale nămolului.

Curele cu namol sapropelic nu sunt, însă, la îndemâna noastră tot timpul. La problema aceasta răspunde extractul Pellamar. Acesta, înglobat în produse alături de alte ingrediente naturale, poate fi folosit oricând pentru tratarea diverselor afecțiuni. Nu presupune decât o excursie la un magazin naturist sau o farmacie. Desigur, este necesară repetarea constantă a acestor tratamente, dacă ne dorim efecte pe termen lung.

Extractul Pellamar este acum un miracol la îndemâna oricărui om care suferă de reumatisme, inflamații sau afecțiuni ale pielii, împreună cu alte remedii naturale din gama Therapy.

Mai multe detalii pe www.pellamar.com

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.