Home > Cure de detoxifiere > Detoxifierea cu Psyllium si acid alfa lipoic

Detoxifierea cu Psyllium si acid alfa lipoic

Detoxifierea cu Psyllium

   Afla de ce detoxifierea cu Psyllium si acid alfa lipoic da rezultate superioare altor tehnici de curatare a organismului de toxine!

   Foarte multe dintre afectiunile specifice perioadei in care traim sunt provocate sau inrautatite de factori toxici din interiorul organismului. Cele mai frecvente boli care intra in aceasta categorie sunt cele reumatice (lombalgia, lomboscitica, spondiloza cervicala, artrita, spondilita anchilozanta sau poliartrita reumatoida). Acestea au drept cauza recunoscuta depunerea de toxine in anumite regiuni alte organismului, generand astfel fenomene inflamatorii si dureri (un exemplu elocvent fiind guta).

   Cea mai rea optiune de tratament a bolilor reumatice este utilizarea antiinflamatoarelor nesteridiene (aspirina, diclofenac etc.) care reduc inflamatia, fara a trata insa catusi de putin si cauza ei. Mai mult decat atat, substantele aflate in compozitia acestor medicamente patrund in circulatia sangvina si ataca enzima raspunzatoare de protectia mucoasei gastrice.

   Folosirea antiinflamatoarelor poate produce sangerari si chiar moarte. Studiile recente au aratat ca sansa de deces dupa folosirea antiinflamatoarelor nesteroidiene este de 40 de ori mai mare decat dupa contractarea gripei porcine. In mod cert, numeroase fenomene de cancerizare, boli hepatice si renale sau afectiunile dermatologice aparent greu tratabile au drept cauza prezenta toxinelor in organism.

Detoxifierea cu Psyllium, un remediu natural excelent in detoxifiere

   Medicina ayurvedica a fost prima care a pus accentul pe detoxifierea organismului ca prim pas in tratarea oricarei boli cronice. Metodele folosite in detoxifierea colonului au fost clisma sau detoxifierea cu Psyllium.

   Psyllium este o planta ierboasa inrudita cu patlagina care creste in sudul Frantei si Spaniei si in nordul Africii. Planta produce seminte asemanatoare la aspect cu cele de in. Coaja semintelor este folosita in medicina sub forma de pulbere fina, pentru detoxifierea colonului. Aceasta coaja se amesteca cu o cantitate mare de apa, astfel incat volumul ei creste fata de forma uscata de 60 ori, obtinandu-se un gel fin care matura colonul prin toate vilozitatile si elimina placa mucoida care se formeaza pe suprafata acestuia din mucusul secretat pentru protectia proprie si din resturile alimentare pe care colonul le include in mucus atunci cand tranzitul intestinal este prea lent. Acest lucru se produce din cauza lipsei unei cantitati suficiente de fibre din alimentatie, rezultatul fiind formarea in colon a unei placi statice in care au loc fenomene de putrefactie.

   Cantitatea mare de toxine agreseaza colonul si produce diverse fenomene neplacute, incepand cu sindromul de colon iritabil, pana la cancerul de colon.

   In plus, toxinele traverseaza peretele colonului impreuna cu apa si determina toxicitate la nivelul ficatului si in tot restul organismului.

   Detoxifierea cu Psyllium are efecte superioare utilizarii clismelor, deoarece acestea inlaturau (odata cu toxinele) si bacteriile benefice din colon, cele care au un rol important in sinteza unor vitamine si in sustinerea sistemului imunitar. Prin fibrele continute, Psyllium contribuie la hranirea si cresterea numarului acestor bacterii.

   Pentru ca detoxifierea cu Psyllium sa fie eficienta, se recomanda utilizarea a 2 flacoane de cate 166 g, cu reluarea tratamentului odata la 6 luni. Administrarea se va face intre mese. In restul perioadelor se indica utilizarea zilnica a unei doze mai mici.

   Produsul se poate administra fara rezerve la copii, in doze proportionale cu greutatea corpului.

   Psyllum se recomanda si persoanelor cu pofta de mancare crescuta, pentru reducerea cantitatii de alimente folosita in timpul meselor. De asemenea, produsul se indica pentru corectarea valorilor anormale ale trigliceridelor si colesterolului. Nu in ultimul rand, Psyllum face minuni si la persoanele care utilizeaza frecvent in alimentatie grasimi nocive (margarina, prajituri din comert, grasimi animale), pentru a preveni absorbtia acestora in sange, deoarece Psyllium le inglobeaza si le elimina.

Acidul alfa lipoic – un detoxifiant hepatic forte

   Dupa eliminarea reziduurilor din colon, este indicat sa se efectueze si o detoxifiere hepatica, pe care o realizam folosind Acidul alfa lipoic. Acest produs reface celulele hepatice si prelucreaza metalele grele care intoxica organismul printr-o actiune terapeutica numita chelare, formand complexe stabile, lipsite de toxicitate, care se elimina renal.

   Acidul alfa lipoic protejeaza structura nervilor afectati de neuropatii, inclusiv de neuropatia diabetica. Produsul recicleaza vitaminele C si E, fiind totodata singurul antioxidant solubil in grasimi si in apa, patrunzand astfel in toate partile organismului.

   Acidul alfa lipoic este considerat cel mai puternic agent protector impotriva otravurilor, fiind remarcat faptul ca persoanele care au suferit otraviri accidentale cu ciuperci au supravietuit fara sechele in urma tratamentului cu acest preparat. Acest lucru este foarte important astazi cand un mare numar de oameni urmeaza tratamente pentru scaderea colesterolului cu statine, care sunt de fapt otravuri extrase din ciuperci sau sintetizate dupa aceste otravuri.

   Utilizarea de Psyllum si Acid alfa lipoic ajuta la o detoxifiere a intregului organism, cu efecte interne, la nivel cutanat si la nivel cerebral. Tratamentul are ca efect o judecata mai clara, o memorie imbunatatita si ajuta chiar la indepartarea bolii Alzheimer care se datoreaza inflamatiilor cerebrale pe fondul intoxicarii creierului, acesta fiind un tesut preponderant gras foarte usor intoxicabil.

Faceti o detoxifiere a organismului daca sunteti bolnavi, dar mai ales daca sunteti sanatosi!

Articol documentat de Fundatia Medicer Bios

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.