Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r52249diet/public_html/revista-tratamente-naturiste.ro/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 392
Lipsa oxigenului ne poate afecta sanatatea. Sa folosim oxigenoterapia!
Home > Dispneea (respiratia grea) > Cum ne poate afecta lipsa oxigenului in organism si cum ne ajuta oxigenoterapia

Cum ne poate afecta lipsa oxigenului in organism si cum ne ajuta oxigenoterapia

Cum ne poate afecta lipsa oxigenului in organism si cum ne ajuta oxigenoterapia

   Lipsa oxigenului in cantitati corespunzatoare poate provoca organismului probleme majore. Starea de oboseala continua, lipsa de dispozitie si de forta, randamentul scazut, lipsa de concentrare si oboseala psihica sunt primele semne ale unei oxigenari deficitare.

   In lipsa oxigenului, pot aparea, de asemenea, probleme legate de insomnie, o sensibilitate ridicata la diferente de temperatura si climat, o redispozitie pentru contractarea infectiilor, durere, probleme de circulatie (senzatie de frig), mai ales in brate si picioare sau proasta irigare a inimii (angina pectorala).

   Lipsa oxigenului sau scaderea aportului de oxigen la nivel celular este principala cauza a cancerului, deoarece celulele canceroase sunt anaerobe, aparand in lipsa oxigenului.

Cand este necesar un aport de oxigen?

   In cazul anumitor bolnavi, aportul de oxigen este vital pentru tratamentul si prevenirea anumitor afectiuni. Astfel, bolnavii cu afectiuni cardiace (toate tipurile de probleme de irigare cardio-vasculara, aritmie, hipertensiune), cu probleme pulmonare (cel mai important in astm), cu probleme de imunodeficienta, cu factori de risc a operatiilor (curatarea ranilor), cu probleme auditive datorate irigarii deficitare a urechii, cu probleme tipice varstei inaintate sau cu probleme de randament energetic in cazul stresului continuu trebuie sa aiba un aport suficient de oxigen.

   De asemenea, oxigenul mai este important si pentru prevenirea bolilor de origine virala sau pentru bolnavii ce urmeaza terapii de reabilitare dupa efectele produse de chimioterapie, radioterapie si operatii complicate.

   Cauza aparitiei majoritatii bolilor si a pierderii de energie este in mod intim legata de lipsa oxigenului sau de diminuarea aportului de oxigen in cadrul corpului nostru. Trebuie sa administram cantitatea de oxigen necesara in fiecare zi, in mod constant, impreuna cu mineralele si ceilalti nutrienti. Asa asiguram functionarea corecta a proceselor imunologice.

Apa este secretul oxigenarii corecte a organismului

   Doua treimi din corp reprezinta apa. Aceasta necesita oxigenarea constanta cu oxigen activ proaspat. Cum te vezi tu pe tine? Ca un vas cu apa limpede si cristalina sau mai degraba ca un amestec de multe fluide negre si contaminate? Corpul nostru se reinnoieste in totalitate la fiecare aproximativ 11 luni.

   In organism, oxigenul este produs prin disocierea moleculei de apa in 2 atomi de hidrogen si un atom de oxigen incarcat negativ (O-). Acest atom de oxigen va atrage radicalii liberi, care, dupa cum spun multi biochimisti si medici reprezinta principala cauza a imbatranirii si a bolilor degenerative si sunt numai atomi de oxigen incarcati pozitiv (O+). Atomul de oxigen produs recent (O) este atras de radicalul de oxigen (O+) formand o molecula de oxigen pura (O2) si este dus in fiecare celula care are nevoie de el, pentru realizarea proceselor de curatare a celulei, pentru oxigenarea creierului ori in sange unde, de exemplu, se combina cu un atom de carbon formand dioxidul de carbon (CO2), ce este eliminat prin intermediul sistemului respirator.

   Si atomii de hidrogen produsi prin disocierea moleculei de apa sunt folositi in corp pentru diferite functii cum ar fi hranirea, constituirea si refacerea celulelor si organelor, prevenirea inflamatiilor, imbunatatirea procesului de osmoza, hidratarea plamanilor pentru difuzia gazelor si pentru reglarea temperaturii corpului. Hidrogenul este esential pentru procesele digestive, de asimilare si eliminare, transportand de asemenea substantele nutritive prin artere pana la creier si la celelalte tesuturi din corp.

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.