Home > Sarcina si alaptarea > Tratamente pentru eclampsie, o grava problema din timpul sarcinii

Tratamente pentru eclampsie, o grava problema din timpul sarcinii

Tratamente pentru eclampsie, o grava problema din timpul sarcinii

   Specialistii in fitoterapie de la revista Tratamente naturiste ne recomanda cele mai bune tratamente pentru eclampsie, o complicatie grava din timpul sarcinii, in care gravida face convulsii asemanatoare celor epileptice, contractii musculare si uneori pierderea starii de constienta. 

   In functie de perioada de sarcina, semnele de disgravidie (ansamblul manifestarilor patologice aparute la o femeie in timpul sarcinii) pot diferi. In general, in trimestrul I (pana in saptamana a 14-a) viitoarea mamica prezinta greturi sau varsaturi, hipersensibilitate si ameteli. In unele dintre cazuri (mai putin frecvente) varsaturile devin mai serioase si persista tot timpul zilei si chiar in timpul noptii, situatie in care gravida nu se mai poate alimenta si astfel pierde in greutate. Acest caz este denumit medical disgravidie precoce sau varsaturi incoercibile (care nu pot fi oprite).

   In trimestrul II al sarcinii (saptamanile 15-28) femeia gravida poate suferi de dezechilibre nervoase, iar in trimestrul III (saptamanile 29-40) simptomele de disgravidie se descriu prin hipertensiune arteriala, aparitia anormala a proteinelor in urina, edeme, accese convulsive si hemoragie rectoplacentara, evolutie care dispare dupa sarcina.

Tratamente naturiste pentru problemele din timpul sarcinii

Tinctura de propolis 30% este un tratament care poate inlocui cu succes atat antibioticele, cat si medicamentele, intrucat regleaza functionarea glandelor si ajuta la calmarea problemelor medicale ale femeii insarcinate. Se vor lua cate 2 picaturi de tinctura la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale. Se va pune pe un miez de paine, se mesteca bine si apoi se inghite.

– Se mai poate folosi tinctura de arnica, cate 5 picaturi de 3 ori pe zi, mai ales in cazurile in care starile de rau ale gravidei se asociaza si cu dureri abdominale.

– Se mai poate adauga ceai de naprasnic din care se vor putea consuma 2 cani pe zi sau se pot folosi strugurii-ursului sau branca-ursului care se vor lua sub forma de praf, cate 1 lingurita sub limba, pentru 10 minute, apoi se inghite cu apa. Se poate face acest lucru de 3 ori pe zi.

– Se vor consuma multe sucuri de legume: castravete, spanac, lucerna, salata verde, sfecla rosie (cate 100 g pe zi), patrunjel, telina (cate 50 g pe zi) si morcov (cate 250-500 g pe zi).

– Contra ametelilor si greturilor se recomanda sa se administreze biter suedez.

– In general, in disgravidie sunt interzise medicamentele de sinteza care ar afecta evolutia normala a fatului, fiind indicat sa se opteze pentru tratamentul naturist care nu produce nici un efect secundar nedorit.

ECLAMPSIA

   O forma grava de disgravidie care poate aparea in perioada ultimului trimestru al sarcinii (sau chiar in timpul nasterii) este eclampsia. Pe langa simptomele descrise anterior, eclampsia se caracterizeaza prin aparitia de convulsii asemanatoare celor din crizele epileptice, cu contractii ale tuturor muschilor corpului ce alterneaza cu relaxarea lor (contractii tonico-clonice), insotite uneori chiar de pierderea starii de constienta. Toate aceste semne sunt de obicei precedate de hipertensiune, albuminurie si edeme.

Cauzele eclampsiei

   Cauza eclampsiei gravidice nu este elucidata complet, presupunandu-se a fi o intoxicatie a mamei cu un produs de dezasimilare provenit de la fat (toxemia gravidica). O alta cauza poate avea legatura cu diverse afectiuni ale sistemului nervos central, cu isteria, epilepsia sau cu intoxicatiile cu stricnina.

Interventia in criza de eclampsie

   In timpul unei crize de eclampsie, gravida isi poate musca limba. Din aceasta cauza, o masura de prim ajutor pana la sosirea medicului este introducerea intre dintii pacientei a unui prosop ud, a unei batiste mari ude sau a unei linguri de lemn infasurata intr-un tifon steril.

   In continuare, femeia insarcinata va trebui asezata intr-o incapere linistita, cu o lumina slaba, ferita de agitatie.

   Apoi, dupa venirea medicului si dupa consultul medical al acestuia se recomanda ca gravida sa fie internata in spital deoarece crizele de eclampsie pot fi foarte periculoase, putand uneori sa provoace moartea fatului.

Tratamente pentru eclampsie, pe baza de plante

   Pentru a preveni aparitia eclampsiei, este foarte important sa depistam la timp tulburarile si sa incepem o serie de tratamente pentru eclampsie. In caz contrar, aceasta problema medicala poate necesita intreruperea sarcinii, in interesul vital al mamei.

– Crizele de convulsii din cadrul eclampsiei pot fi prevenite printr-o alimentatie riguroasa a mamei, printr-un regim bazat pe alimente care sa previna constipatia. La eclampsia gravidica se indica sucuri de legume si fructe zilnic. Se va scoate din alimentatie carnea si branza, iar sarea se va da in cantitati cat mai mici.

– Se va administra cate 1 lingurita de carbune medicinal dupa fiecare masa. Acesta este unul dintre cele mai utilizate tratamente pentru eclampsie.

– Se vor face bai cu trifoi rosu sau cu coaja de stejar o data la 2 zile, cate 30 de minute. In cada se va pune un decoct obtinut din 100 g de planta maruntita care se fierb timp de 30 minute in 5 litri de apa si apoi se strecoara in cada. Se va avea grija ca temperatura apei sa se mentina la 37 grade.

Autor: Dr. biochimist Eugen Giurgiu

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.