Home > Urina cu sange > Tratamente pentru urinarea cu sange (hematuria renala)

Tratamente pentru urinarea cu sange (hematuria renala)

tratamente pentru urinarea cu sange

   Afla de la specialistii in fitoterapie de la revista Tratamente naturiste care sunt plantele cu efect antibiotic si cele mai bune tratamente pentru urinarea cu sange recomandata in hematurie.

   Hematuria reprezinta prezenta sangelui sau a hematiilor in urina, intalnita in unele afectiuni ale rinichilor, a vezicii sau a ureterelor, canalele care permit scurgerea urinii din rinichi in vezica urinara. Hematuria este un semn de alarma pentru infectii urinare, pietre la rinichi sau cancer.

   In functie de cantitatea de sange in urina, exista hematuria microscopica (care se observa doar in urma unui examen de urina) sau hematuria macroscopica (atunci cand sangele este vizibil cu ochiul liber in urina).

   Dupa aspectul culorii urinei, se poate aprecia localizarea cauzei ce produce aparitia anormala a hematiilor in urina. O urina de culoare roz-rosie sugereaza hematuria extraglomerulara (din afara rinichiului), o culoare rosie murdara apare in hematuria de origine renala, iar urina cu aspect de “zeama de carne” apare datorita unui pH urinar acid care duce la formarea de methemoglobina, un pigment sangvin anormal, brun-deschis, datorat oxidarii hemoglobinei.

Tratamente pentru urinarea cu sange

   Se vor folosi plante antibiotice pentru dezinfectarea canalelor urinare si, in plus, se va institui un tratament cu plante care contin mult tanin, care sunt astringente si au un efect deosebit la oprirea hemoragiilor.

Coaja de alun se utilizeaza pentru a opri hemoragia urinara. Se pune o lingurita de coaja rasa la 250 ml apa, se fierbe pentru 10 minute, dupa care se strecoara si se consuma 2-3 cani pe zi. Din frunze sau coaja se va face un ceai mai concentrat cu cantitate dubla de planta, care se poate folosi la spalaturi vaginale la femei, tot cu scopul opririi hemoragiei.

Coaja de arin negru se utilizeaza pentru oprirea sangerarii urinare. Se pun 1-2 lingurite de coaja maruntita la 250 ml apa, se fierb 15 minute, se strecoara si se consuma 3-4 cani pe zi. De asemenea, din 4 linguri fierte timp de 20 de minute la 1 litru de apa se poate face un ceai cu care se vor face spalaturi vaginale.

Catina este unul dintre cele mai bune tratamente pentru urinarea cu sange. Coaja de la radacina este un astringent foarte puternic datorita taninului pe care-l contine. Se vor pune 2 lingurite de coaja maruntita la 250 ml de apa, se va fierbe timp de 20 de minute, dupa care se va strecura si se vor bea 3-4 cani de ceai pe zi. Pentru spalaturi se vor folosi 4-5 linguri de coaja maruntita la 1 litru de apa fiert timp de 30 minute.

Cerentelul – 2 lingurite se rizom maruntit se pun la 250 ml apa. Se fierbe 10 minute, se strecoara si se vor folosi 3-4 cani pe zi pentru oprirea hemoragiei. Pentru spalaturi se va pune cantitate dubla de planta.

Coada calului are in componenta oxizi de siliciu, care indica planta pentru oprirea hematuriei. Metoda de preparare este aceeasi ca la cerentel.

Coaja de gorun este foarte bogata in tanin. Se va face un ceai din 2 lingurite de coaja maruntita care se vor pune la 250 ml apa. Se fierb timp de 20 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi. Coaja se poate de asemenea folosi la spalaturi. In acest caz se va pune 4 linguri de coaja maruntita la 1 litru de apa care se va fierbe apoi timp de 30 minute dupa care se strecoara. Se pot face doua spalaturi pe zi. Sau se poate foarte bine introduce praf fin realizat cu rasnita de cafe in vagin pentru oprirea hemoragiei vaginale.

Iarba-grasa, paltinul si urzica se folosesc cu succes ca tratamente pentru urinarea cu sange. Se pun 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml de apa clocotita, se acopera pentru 10 minute, se strecoara si se pot consuma 2-3 cani pe zi.

Saschiul (Vinca minor) este o planta care are in compozitie alcaloizi specifici si tanin, fapt pentru care este foarte indicata pentru oprirea hemoragiei urinare. Se vor folosi 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml de apa. Se pune la fiert timp de 15 minute, dupa care se strecoara. Se vor putea consuma 3-4 cani pe zi. Pentru spalaturi se prepara un ceai din 5 lingurite de planta maruntita la 1 litru de apa, care se vor fierbe 30 minute. Se vor face 2 spalaturi pe zi.

Traista ciobanului este recunoscuta pentru cantitatea mare de tanin pe care o contine. Planta face parte din schema de tratamente pentru urinarea cu sange, mai ales la bolnavii care sufera si de afectiuni ale inimii. Se prepara un ceai din 2 lingurite de planta maruntita puse la 250 ml apa clocotita. Se vor acoperi pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi.

Carbunele medicinal introdus in vagin este foarte util pentru oprirea hemoragiilor. Se va putea introduce cu o pompita sau chiar cu o lingurita.

Propolisul – calitatile antibiotice ale propolisului il recomanda in prevenirea si tratarea infectiilor ce pot aparea pe traiectul urinar la pacientii cu hematurie. Se va folosi tinctura de propolis pentru dezinfectie, care se va lua intern, cate 2 picaturi la fiecare 5 kg /corp de 3 ori pe zi.

Autor: Dr. biochimist Eugen Giurgiu

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.