Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r52249diet/revista-tratamente-naturiste.ro/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 392
Care este cauza de origine a oricarei boli? - Revista Tratamente naturiste
Home > Terapii alternative > Care este cauza de origine a oricarei boli?

Care este cauza de origine a oricarei boli?

   Ati remarcat vreodata faptul ca, in multe dintre enciclopediile medicale, fiecare boala are prezentate o lista lunga de cauze “posibile”, dar la sfarsitul listei se mentioneaza, in majoritatea cazurilor, faptul ca adevarata cauza a acestora nu este cunoscuta?!

   De la Pasteur incoace, cercetarile medicale se concentreaza pe bacteriile, virusii si dezechilibrele chimice sau hormonale din corp, pentru care se folosesc tot soiul de solutii, inclusiv interventiile radicale ce “ucid, distrug, anihileaza, ard sau suprima”. Acesti termeni reflecta, de fapt, ceea ce ii facem corpului atunci cand vrem sa “luptam” contra acestor asa-numite cauze externe ce declanseaza o boala.

   Adevarata cauza a bolilor se afla in componenta emotionala a vietii, din pacate ignorata in cercetarile medicale actuale. Cauza imbolnavirilor se regaseste intotdeauna intr-un eveniment din viata persoanei purtatoare si apare intr-un interval de timp extrem de scurt, in general 5-15 secunde. Acest interval este denumit de specialisti momentul „DINP”, care, intotdeauna, include urmatoarele 4 caracteristici simultane: este dramatic (pentru persoana), izolant (“nu pot, nu vreau sau nu am cu cine vorbi despre cele intamplate”), neasteptat (“m-a luat prin surprindere, nu m-as fi gandit la asa ceva niciodata”) si paralizant (“nu am mai avut o experienta similara, n-am vreo solutie, nu stiu ce sa fac”). Un moment DINP declanseaza un conflict intern foarte intens, cu un anumit inteles metaforic subconstient pentru fiecare persoana in parte, ceea ce conduce la aparitia unor boli, indiferent daca simptomele vor aparea sau nu imediat.

   Deci, singura persoana ce poate recunoaste cauza interioara a bolii este bolnavul. Un terapeut cu experienta in Meta-medicina poate asista pacientul in descoperirea cu mare precizie a cauzei inbolnavirii. In tabelul anexat mentionam, succint, cateva exemple de metafore generale, dar si organele care vor fi afectate.

Nu pot inghiti ceva sau pe cineva Esofag
Manie nedigerabila, continut urat Stomac, Colon
Ma simt parasit, pierdut in viata Rinichi, Apa
Rusinat; mi-am pierdut integritatea Piele
Frica de moarte (pentru sine sau altcineva) Plamani
Mi-am pierdut puterea Tiroida
Lupta teritoriala sau continutul ei Inima, Pancreas

Conflictele interioare, surse ale bolii

   Boala declansata isi urmeaza cursul natural, descris initial de catre dr. Geerd Hamer si publicat in teza sa de doctorat, sub titlul “Noua Medicina Germana”, sustinuta in 1984 la Universitatea din Tübingen. Conform acestei teorii, cele 2 faze naturale ale oricarei boli sunt: faza activa (in care corpul este in permanent stres si are un consum excesiv de energie vitala) si faza pasiva (de refacere a tesuturilor si organelor afectate in prima faza).

   Cele doua faze sunt egale ca durata si au simptome specifice, usor de recunoscut. Procesul de vindecare incepe, in mod natural, atunci cand purtatorul bolii inverseaza momentul DINP, gasind invataminte pozitive ce vor permite ca energia negativa blocata intr-un centru nervos (din creier) sa dispara. Harta acestor centre nervoase este determinata, cu mare precizie, de intelesul metaforic al conflictului. Majoritatea simptomelor de boala apar in aceasta a doua faza, faza de vindecare.

   Din pacate, medicina alopata ne-a deprins sa intervenim cu tratamente pentru ameliorarea sau eradicarea simptomelor, proces care interfereaza cu mecanismele naturale de vindecare somatica. La mijlocul fazei de refacere, natura incearca rezistenta corpului, trecandu-l printr-o criza de vindecare ale carei simptome agresive ne sperie si care primesc, de obicei, diagnosticele caracteristice serviciilor de urgenta.

   Procesul aparitiei bolii e simplu. Totusi, de ce nu e recunoscut in medicina?… Pentru ca omul modern nu mai crede in simplitate si nu-si permite alocarea timpului necesar vindecarii naturale. El vrea solutii imediate!

   Experienta noastra practica a confirmat validitatea teoriei de mai sus. Ea este folosita, cu mare succes, in Meta-medicina. Clientii nostri, ce au dorinta congruenta de a se face bine, avand si motive pentru care merita sa fie sanatosi sau care “mai au lucruri importante de rezolvat in viitor”, isi vor reface energia vitala. Ei se vor vindeca 100% cu ajutorul unei terapii in care au o incredere totala. De-a lungul anilor, in revista „Tratamente Naturiste” au fost prezentate metode de ameliorare si vindecare naturala care sunt valabile atunci cand pacientul poate sa aleaga si are totala incredere in procesul de vindecare.

Triada somatic-gandire-emotie. Introspectie pentru vindecare

   In subconstient, boala alimenteaza ego-ul, purtatorul castigand “importanta” prin existenta ei. In multe cazuri, cronicizarea bolilor ar putea fi evitata, daca bolnavul nu ar fi “etichetat” prin diagnostic. Boala cronica e o repetitie ciclica a procesului cu doua faze, in care un declansator subconstient intoarce bolnavul in faza activa.

   Frecventa bolilor este mai mare la varstnici, pentru ca “timpul” poate rezolva majoritatea conflictelor ce au rezultat din momente DINP ale trecutului personal. Stilul de viata modern, agitat si supra-tehnicizat a provocat cresterea ingrijoratoare a incidentei simptomelor si diagnosticelor de tot felul, la toate varstele. Majoritatea bolilor constituie tulburari, dezechilibre metabolice sau hormonale, ce pot afecta orice tesut sau organ din corp si care sunt, de fapt, temporare, reprezentand doar o faza de vindecare a corpului. Acceptand aceste principii, am sti deja cand, cat, cum si ce masuri terapeutice alopate, alternative sau combinate sa folosim. Iar vindecarea s-ar produce natural!

   Detalii asupra procesului natural al bolilor se pot obtine la seminarul de 24 de ore “Noua Paradigma a Sanatatii ™”, prezentat cu succes in Romania in ultimii 4 ani si care va fi lansat, in curand, si pe Internet. Cursurile noastre de Meta-medicina sunt destinate imputernicirii persoanei in cunoasterea relatiilor corp-gandire-emotii si a unei interdependente naturale si sanatoase cu mediul.

Autori: Dr. Diana Stefani si L.J. Hunyady, fondatorii institutului de educatie in domeniul stiintelor vietii si comunicatiei umane Life Key Institute

Redactat de Dr. Frunză Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.