Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r52249diet/public_html/revista-tratamente-naturiste.ro/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 392
Cel mai bun gemoderivat pentru cresterea imunitatii
Home > Imunitatea > Gemoderivatele sunt de folos pentru cresterea imunitatii

Gemoderivatele sunt de folos pentru cresterea imunitatii

Cel mai bun gemoderivat pentru cresterea imunitatii

   Specialistii in fitoterapie de la revista Tratamente naturiste ne recomanda cel mai bun gemoderivat pentru cresterea imunitatii extras din tesuturile vegetale embrionare proaspete.

   Odata cu venirea sezonului rece, organismul uman este supus temperaturilor scazute, umezelii, vantului sau dezechilibrelor nutritive, oboselii si stresului, devenind astfel mai vulnerabil si mai putin rezistent la numerosii microbi si virusi din mediul ambiant.

Afectiunile sezonului rece

   Cele mai frecevente afectiuni in aceasta perioada sunt cele din sfera ORL si cele ale aparatului respirator (raceala, gripa, bronsitele, pneumoniile etc.).

   Raspandirea acestor boli se face predominant pe cale respiratorie, fiind amplificate de aglomeratiile din mijloacele de transport in comun, sali de spectacole, magazine sau piete, transmitandu-se de la omul bolnav la omul sanatos prin stranut, vorbire sau tuse.

   O atentie deosebita trebuie acordata copiilor si varstnicilor, bolnavilor de HIV-SIDA, bolnavilor cronici de diabet, pacientilor cu insuficienta cardiaca sau insuficienta renala si, nu in ultimul rand, persoanelor care sufera de diverse forme de anemie, a caror imunitate este scazuta.

Tratarea afectiunilor specifice iernii cu produse naturale

   Gemoterapia este o metoda de tratament care foloseste extracte din tesuturi vegetale embrionare proaspete (muguri, ramuri tinere, scoarta ramurilor tinere, amenti, seminte si plantule). Acestea sunt utilizate atat ca remediu cu actiune proprie, cat si ca adjuvant al terapiei alopate, fiind lipsita de efecte secundare, permitand o interventie tintita a actiunii terapeutice la nivel celular.

   Gemoderivatele care intaresc imunitatea si previn sau trateaza afectiunile din sezonul rece sunt:

Gemoderivat de brad alb – reduce inflamatiile, distruge bacteriile si virusurile si stimuleaza nespecific sistemul natural de aparare al organismului. Preparatul este indicat in afectiunile cronice si acute ale aparatului respirator si in bolile ORL (rinite, faringite, amigdalite, adenoilite etc).

Gemoderivat de maces – are actiuni antiinflamatoare si imunostimulatoare, reduce infectiile si calmeaza durerile. Se recomanda in gripa si in inflamatii recidivante ale cailor respiratorii, mai ales la copiii cu stari de epuizare.

Gemoderivat de mesteacan pufos – are proprietati de drenor general, remineralizant, tonic general, imunostimulator si activator al sistemului reticulo-endocrinal.

Gemoderivat de salcie – se obtine din scoarta proaspata a ramurilor tinere de salcie. Produsul are actiune antiinflamatorie, scade febra si calmeaza durerile. Este indicat in tratamentul sindromului gripal cu febra, avand aceeasi actiune ca si aspirina, dar fara reactiile adverse ale acesteia.

Gemoderivat de nuc – este recomandat in inflamatiile cronice din sfera ORL si a cailor respiratorii deoarece trateaza infectiile si inflamatiile si stimuleaza imunitatea corpului.

Gemoderivat de porumbar – activeaza axa hipotalamo-hipofizo-suprarenala, restabileste capacitatea de aparare a organismului fata de infectii intercurente cu deficit imunologic dupa boli infecto-contagioase si scurteaza perioada de convalescenta.

Gemoderivat de coacaz negru – are proprietati de drenor universal, antiinflamator sistemic si antialergic. Acest preparat este considerat de specialisti ca fiind un “cortizon natural”, cu actiune similara hormonilor corticosteroizi. Produsul este indicat in bronsite alergice, bronsite cronice, emfizem pulmonar, sinuzite, parotidite, rinite si conjunctivite.

   Gemoderivatele nu au restrictii sau contraindicatii, se pot folosi timp indelungat si la toate grupele de varsta. Ele pot fi prescrise individual, cat si in asociere sau in combinatie cu remedii din fitoterapia traditionala sau alte produse medicamentoase.

Autor: Dr. Irinel Pavel, medic familie cu competenta in homeopatie si apifitoterapie

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.