Home > Punctele negre pe piele > Tratamente naturiste pentru punctele negre de pe fata

Tratamente naturiste pentru punctele negre de pe fata

Tratamente naturiste pentru punctele negre de pe piele

   Specialistii in fitoterapie ne invata care sunt cele mai bune tratamente naturiste pentru punctele negre care apar pe piele si cum sa scapam de ele in doar 5 pasi simpli.

   Punctele negre, numite şi comedoane, reprezintă acumulări excesive de sebum la nivelul porilor. Sebumul are în compoziţie sulf, substanţă care în contact cu aerul se înnegreşte, rezultând aspectul inestetic. De asemenea, tot la nivelul porilor se mai pot acumula praf sau alte substanţe poluante.

   De regulă, punctele negre se formează la nivelul aripilor nasului, pe bărbie şi frunte. Acestea sunt produse de obicei în perioada pubertăţii, când în organism se produc tulburări endocrine care dezechilibrează unele funcţii interne, determinând un plus de activitate a glandelor sebacee. De asemenea, comedoanele mai pot apărea şi în alte perioade, mai mult din cauza lipsei de igienă a tenului, o greşeală frecventă fiind folosirea cremelor grase în regiunile unde se secretă sebum în exces.

Ce tratamente naturiste pentru punctele negre sa folosim? Metoda in 5 paşi:

   Punctele negre de pe piele se pot scoate atât la cabinetul cosmetic, cât şi acasă, tratamentul fiind unul relativ uşor de aplicat.

   Pasul 1. Mai întâi legaţi părul cu o basma, apoi demachiaţi bine obrazul cu un demachiant potrivit tenului dv. De asemenea, este nevoie să aplicaţi pe pielea din jurul ochilor o cremă protectoare, pentru a evita formarea ridurilor. Cei care au ochii sensibili se vor proteja prin legarea unei batiste sau a unei fâşii de pânză la ochi.

   Pasul 2. Indiferent de natura tenului, va trebui să vă expuneţi apoi obrazul la aburi. Se pune pentru aceasta un vas cu apă pe foc, iar în acel vas se vor pune plante medicinale în funcţie de natura tenului. Când apa începe să fiarbă se va lua vasul de pe foc, apoi se acoperă capul şi vasul cu un prosop în aşa fel ca aburii care se ridică din vas să vină pe faţă, la distanţă de 25-30 cm. Se va sta timp de 5-10 minute, până când faţa s-a aburit aşa de tare încât apa începe să curgă de pe ea. Se usucă apoi obrazul cu şerveţele de hârtie şi se va începe operaţia de stoarcere a punctelor negre.

   Pasul 3. Se învelesc două degete într-un tifon steril, cu care stoarcem punctele negre. Se va avea grijă să nu se folosească unghiile, ci numai degetele. De asemenea, nu se vor stoarce prea multe puncte deodată, pentru a evita iritarea feţei. Se şterge apoi tenul cu o soluţie alcoolică astringentă, care va dezinfecta şi va închide porii.

   Pasul 4. După ce operaţia de ştergere a punctelor negre s-a încheiat, pe faţă se poate aplica o mască naturală care va proteja pielea şi porii contra reapariţiei punctelor negre. Se amestecă 2 linguriţe de caolin, 1 linguriţă miere de albine şi puţină apă, atât cât să formeze masca. Aplicaţia măştii pe pielea feţei se ţine 20 minute, apoi se spală cu multă apă călduţă, după care se aplică o compresă cu apă rece pentru 2-5 minute.

   Pasul 5. În continuare se va aplica o cremă de zi, iar după 30 minute se şterge obrazul cu un şerveţel de hârtie. Dacă se doreşte se poate aplica o pudră.

   Această procedură cu tratamente naturiste pentru punctele negre se poate face o dată la 2-3 săptămâni sau chiar la o lună.

   Se recomandă, însă, ca în fiecare seară să se şteargă tenul cu un tampon de vată îmbibat cu o loţiune preparată din 1 g pepsină, 1 g acid citric şi 98 g apă. La toate acestea se mai poate adăuga şi vitamina A care este foarte utilă pentru refacerea pielii. Se va consuma suc de morcovi în cantitate de minimum 300 ml pe zi, o perioadă cât mai lungă, pentru a fi vizibile rezultatele.

Autor: Dr. Eugen Giurgiu

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.