Home > Negii (verucile) > Tratamentul negilor cu preparate din plante care distrug infectia cu Papilloma

Tratamentul negilor cu preparate din plante care distrug infectia cu Papilloma

Tratamentul negilor cu preparate din plante

Specialistii in fitoterapie de la revista Tratamente naturiste ne recomanda ce plante sa folosim pentru tratamentul negilor produsi de infectia cu virusul Papilloma.

Negii (verucile vulgare) sunt excrescente de mici dimensiuni, cu aspect tumoral, dar cu caracter benign, care apar la suprafata tegumentelor.

Negii sunt produsi de virusul Papilloma (HPV). Infectia cu Papilloma se poate raspandi lejer de la om la om, prin contact direct sau prin folosirea in comun a unor obiecte destinate igienei personale. Negii dintr-o oarecare zona a corpului pot sa provoace aparitia altora asemanatori, in diferite locatii cutanate. Desi virusul Papilloma este destul de contagios, nu este obligatoriu ca o interactiune cu o persoana afectata de catre veruci sa implice infectarea, intrucat aparitia acestui tip de excrescenta se produce, mai ales, la persoanele cu o imunitate mai redusa.

Tipurile de negi

   Infectia cu virusul Papilloma se mai poate realiza si pe calea unor leziuni cutanate sau prin folosirea piscinelor, vestiarelor sau dusurilor insuficient igienizate. Aparitia negilor la suprafata pielii nu se produce imediat dupa infectare, din cauza ca evolutia lor subcutanata se desfasoara pe parcursul catorva luni de la momentul infectarii.

   De regula, negii sunt formatiuni inofensive, insa ei trebuiesc protejati, pentru a nu ocaziona leziuni. Ei apar, mai adesea, la persoanele de varsta tanara. Atunci cand se observa o dezvoltare mai rapida sau o ulceratie, trebuie mers urgent la medic.

   Exista mai multe feluri de negi: negii plantari (care se ivesc la nivelul talpilor si, de aceea, pot produce disconfort in timpul deplasarii), negii plani (care se dezvolta pe suprafete reduse la nivelul membrelor sau al fetei), negii comuni (au o forma conica, o culoare maronie ori cenusie si apar, cel mai des, la nivelul palmelor sau al degetelor), negii filiformi (intalniti mai frecvent in treimea inferioara a fetei) sau negii genitali (ce produc asa-numitele vegetatii veneriene si se ivesc in zona organelor sexuale sau in perimetrul anal).

Tratamentul negilor cu ajutorul plantelor

   Stimularea imunitatii printr-un stil de viata natural (regim alimentar naturist, somn suficient, miscare, echilibru psihologic) va ajuta organismul sa puna la punct cu rapiditate mecanismele de contracarare imunitara a agentilor patogeni, inclusiv a virusului Papilloma. Desi vindecarea negilor se poate produce in cateva luni, uneori chiar fara tratament, aceasta poate fi grabita prin aplicarea unor remedii naturale. Se recomanda ca, la aplicarea diferitelor remedii de uz extern, pielea din jurul negului sa fie protejata printr-o bucata de plastic, prevazuta cu un orificiu.

   Maceratul din coaja de lamaie (Citrus limon) se foloseste pentru badijonarea zonelor tegumentare pe care s-au format negii. Se vor macera cojile de la doua lamai in 200 ml otet, timp de 8 zile, iar cu lichidul astfel obtinut se tamponeaza zonele cutanate cu excrescente.

Coaja de nuc (Juglans regia), taiata de pe ramurile mai tinere, se piseaza temeinic si se aplica pe negi sub forma de cataplasma. Cu sucul din frunze verzi de nuc ori cu zeama de nuci verzi se fac tamponari ale pielii, de 3 ori pe zi, timp de 3-4 zile.

   Ceapa rosie (Allium cepa) este excelenta pentru tratamentul negilor. Se scobeste o ceapa si se umple cu sare marina, fiind lasata astfel cateva ore. Cu sucul obtinut se ung negii dimineata si seara. Se pot folosi si niste cataplasme preparate dintr-un amestec de ceapa (rasa fin), sare grunjoasa si argila, toate in parti egale. Acestea se tin deasupra negilor pe toata durata noptii, fiind fixate cu leucoplast.

   Cataplasmele cu usturoi zdrobit se mentin deasupra negilor pe perioada noptii. Efectul vindecator este datorat faptului ca usturoiul are dovedite insusiri antivirale, prin prezenta unor compusi ai sulfului.

   Maceratul din frunze de galbenele (Calendula officinalis) se foloseste deseori in tratamentul negilor. Se aplica sub forma de comprese obtinute din 5-6 frunze maruntite care se pun in 2-3 linguri otet sau alcool si se lasa astfel timp de 24 ore. Planta are proprietati cicatrizante.

   Uleiul de ricin (Ricinus communis) se utilizeaza in tratamentul negilor, prin badijonari usoare, efectuate seara si dimineata. Ziua urmatoare se unge cu miere de albine, iar procedeul se repeta atat cat e necesar.

   Decoctul de iarba negilor (Teucrium montanum) se foloseste pentru cataplasme. Pentru a-l obtine, adaugam 2 lingurite de planta maruntita la 100 ml apa si lasam sa fiarba 10-15 minute.

   Alifia de rostopasca (Chelidonium majus) se utilizeaza pentru ungerea negului de cate 2 ori pe zi. Se obtine amestecand30 g de pulbere din planta,15 g de lanolina,15 g vaselina farmaceutica si0,5 g de acid salicilic. E un bun remediu extern pentru negi, dar si pentru bataturi.

   Sucul laptos al papadiei (Taraxacum officinale) se aplica pe negi, grabind disparitia lor. In mod identic poate fi intrebuintat si sucul proaspat extras din tulpinile de rostopasca sau sucul stors din pulpa de lamaie.

   Latexul extras din planta de laptele cucului (Euphorbia cyparissias) se intrebuinta, cu succes, in medicina populara, pentru ungerea negilor, de mai multe ori pe zi, in vederea eliminarii lor. Atentie, insa, fiindca planta este toxica!

   Cataplasmele cu infuzie de sabina (Juniperus sabins, Sabina officinalis), in care se utilizeaza frunzele si varfurile ramurilor bine maruntite (20 g la 250 ml apa clocotita), se aplica pentru reducerea graduala a dimensiunilor negilor.

Tomi Tohaneanu, editor la revista Tratamente naturiste

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.