Home > Negii (verucile) > Tratamente pentru alunite. Cum stim cand sunt periculoase?

Tratamente pentru alunite. Cum stim cand sunt periculoase?

tratamente pentru alunite

   Specialistii in fitoterapie si dermatologie de la revista Tratamente naturiste ne invata cum sa deosebim o alunita periculoasa de una inofensiva si care sunt cele mai bune tratamente pentru alunite.

   Alunitele reprezinta mici excrescente pigmentate pe piele, de obicei de culoare bruna. Fiecare dintre noi are intr-o anumita regiune a corpului una sau mai multe alunite, acestea conferind uneori un aspect placut si sic, alteori un aspect inestetic.

   Prezenta unei alunite nu trebuie sa ne alarmeze, deoarece de cele mai multe ori alunitele sunt inofensive. Totusi, exista cazuri in care o alunita se poate maligniza, transformandu-se in cancer al pielii.

Cum deosebim o alunita inofensiva de una periculoasa?

   O alunita normala are de obicei forma regulata, margini bine delimitate, marime de maxim 6 mm si culoare maro inchis.

   Alunitele cancerigene, care risca sa se transforme in melanom (cel mai frecvent cancer de piele), pot fi diferentiate prin faptul ca au margini neregulate si forma asimetrica, iar culoarea lor nu mai este uniforma, ci pe suprafata alunitei apar mai multe culori impartite neregulat. De asemenea, un risc de malignizare prezinta si alunitele care se maresc mult in diametru sau care capata o culoare exagerata (negru, alb sau rosu intens).

Cateva tratamente pentru alunite:

Aloe vera este unul dintre cele mai des folosite tratamente pentru alunite. Rupeti o bucatica de frunza de aloe si frecati alunita cu partea din care curge sucul. Repetati acest procedeu de mai multe ori pe zi, pana la disparitie.

Biter suedez – inmuiati un tampon de vata intr-o solutie de biter suedez, aplicati vata pe locul alunitei si apoi fixati tamponul cu leucoplast. Aplicatia se mentine timp de 4-5 zile, dupa care se spala locul si se aplica din nou.

Decoctul de coada calului – puneti 2 linguri de planta la 100 ml apa, fierbeti 5 minute, strecurati si inmuiati o compresa in acest decoct. Aplicati aceasta compresa pe zona alunitei si lasati o zi si o noapte.

Iedera – puneti 4 linguri de frunze si ramuri tinere la 250 ml apa si fierbeti timp de 20 minute. Se strecoara si se pune o compresa cu acest lichid.

Coaja de nuca verde se poate folosi cu succes, mai ales ca tratamente pentru alunite unice. Coaja se va pune strict pe alunita de mai multe ori pe zi, tinandu-se cateva minute.

Patrunjelul – puneti la fiert 1 radacina de patrunjel la 200 ml apa, pana va scadea apa la jumatate. Se strecoara si se va pune o compresa inmuiata in preparatul obtinut. Compresa se va mentine umeda timp de 24 ore, dupa care se poate apoi schimba cu una proaspata. Acest tratament se poate urma pana la disparitia alunitei.

Uleiul de ricin – se umezeste un tampon de vata cu ulei de ricin si se frectioneaza de 3-4 ori pe zi alunita, pana la disparitie.

Rostopasca – se fac aplicatii de mai multe ori pe zi pe zona alunitei cu tinctura sau suc proaspat de rostopasca. De asemenea, se mai poate folosi suc de urechelnita (Sempervivum tectorum).

Propolisul – pentru inlaturarea alunitelor se poate folosi propolis brut care se aplica pe zona dorita si se acopera cu un leucoplast. Propolisul se va schimba o data la 2 zile. De asemenea, se mai poate folosi si tinctura de propolis care se aplica cu ajutorul unui tampon de vata pe alunita de 2-3 ori pe zi, pana la disparitia completa. Este unul dintre remediile cele mai indicate.

Varza – se striveste o bucata de foaie de varza, se unge cu tinctura de propolis si se fixeaza pentru 24 ore cu leucoplast. Se spala apoi si se aplica din nou, pana la vindecare.

Spirulina crema este si ea un remediu eficient pentru disparitia alunitelor. Se foloseste pentru ungeri locale de 2 ori pe zi.

– In final, va prezentam unul dintre cele mai vechi tratamente pentru alunite utilizat si azi de taranii din Apuseni si restul Ardealului. Acest remediu a fost folosit cu succes si de un mare medic roman (dl. dr. Voiculescu) care il utiliza la pacienti fara a mai fi nevoie de a recurge la operatii. Se ia o tabla de cupru de grosimea de 0,3-0,5 mm si de diametru putin mai mare ca alunita. Se tine tablita cu un patent si se trece peste flacara de la aragaz pana la inrosire. Se spala apoi tabla cu spirt medicinal, dupa care se trece printr-un vas cu solutie saturata de sare. In final, bucata de tabla se fixeaza pe alunita cu un leucoplast. Atentie! Nu incercati singuri acest tratament acasa! Cereti inainte sfatul medicului!

Vorbe din popor privind semnificatia alunitelor

   In popor se spunea odata ca anumite alunite sunt foarte sic, iar localizarea lor avea o semnificatie despre persoana in cauza.

   O alunita pe frunte indica o persoana ursuza, mereu pusa pe harta, pe cand alunita pe sprancene indica noroc in dragoste, iar pe urechi arata bogatie.

   O alunita pe tampla dreapta arata ca avem de-a face cu o persoana foarte capabila, intreprinzatoare si tenace, iar cand o alunita pe tampla stanga se spune ca persoana aceea este risipitoare sau incapatanata.

   O alunita pe obrazul drept poate semnifica bogatie si succes in viata, pe cand situarea ei la radacina nasului arata o persoana prietenoasa.

   Daca cineva are o alunita pe nas (pe nari) acest lucru simbolizeaza un calator sau o persoana care iubeste mult deplasarile.

   Nu in ultimul rand, alunita pe buze indica lacomie si avaritie, iar o alunita pe barba arata un simt artistic foarte dezvoltat, dar si constiinciozitate.

Autor: Dr. biochimist Eugen Giurgiu

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.