Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r52249diet/public_html/revista-tratamente-naturiste.ro/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 392
Uleiul de macadamia este un emolient excelent pentru toate tipurile de piele
Home > Remedii anti-age > Uleiul de macadamia este un emolient excelent pentru toate tipurile de piele

Uleiul de macadamia este un emolient excelent pentru toate tipurile de piele

Uleiul de macadamia este un emolient excelent pentru toate tipurile de piele

Specialistii in fitoterapie de la revista Tratamente naturiste ne recomanda cum sa folosim uleiul de macadamia ca un emolient excelent pentru toate tipurile de piele.

Macadamia este un arbore originar din Australia. Nucile de macadamia au miezul dulce, foarte placut, fiind din ce in ce mai apreciate ca delicatese in gastronomie.

Uleiul de macadamia este obtinut prin presarea la rece a nucilor si este “non-gras”, patrunde rapid in piele, fiind recomandat pentru folosirea zilnica in ingrijirea pielii si ca baza pentru uleiurile esentiale in aromaterapie.

Uleiul de macadamia este unul dintre uleiurile de plante rare, care includ cantitati mari de acid palmitoleic, ce se aseamana sebumului (grasimea produsa in mod natural de pielea omului, pentru protectie). El este un emolient excelent pentru tenul uscat si matur, dar si hidratant pentru toate tipurile de piele.

Popularitatea pe care o are uleiul de macadamia provine din faptul ca el are cea mai mare cantitate de acizi grasi mononesaturati dintre toate uleiurile presate la rece folosite in cosmetica. Concentratia mare (21%) de acid palmitoleic, precum si cea de acid oleic (58%), previne imbatranirea prematura a pielii, are efect revigorant si lupta impotriva afectiunilor dermatologice.

Uleiul de macadamia patrunde rapid in piele, o catifeleaza si reduce aparitia ridurilor fine, atunci cand este utilizat in masajul facial. Datorita efectului regenerant, el poate fi folosit cu succes la tratarea cicatricelor sau a ranilor minore si la calmarea arsurilor solare, oferind protectie impotriva soarelui. Nu in ultimul rand, uleiul de macadamia este potrivit pentru parul uscat, vopsit sau permanent, putand fi utilizat sub forma de masca de par.

Articol documentat de Styx naturcosmetic

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.