Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r52249diet/public_html/revista-tratamente-naturiste.ro/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 392
Plantele antitumorale ajuta la tratarea cancerului fara chirurgie sau chimioterapie - Revista Tratamente naturiste
Home > Cancerul > Plantele antitumorale ajuta la tratarea cancerului fara chirurgie sau chimioterapie

Plantele antitumorale ajuta la tratarea cancerului fara chirurgie sau chimioterapie

   O tumoră este o structură de ţesut formată prin proliferatea maladivă şi necontrolată a unor celule. Adesea, tumorile tind să persiste sau chiar să se dezvolte, însă nu toate au un caracter malign. Uneori, o tumoră constă într-o inflamare a unei porţiuni a unui organ, cu o acumulare de lichid. Alteori, ţesutul se poate modifica, prin dezvoltarea tuturor elementelor sale, aşa cum se întâmplă în hipertrofii, ori prin înlocuirea unor celule cu altele noi şi anormale, cum se întâmplă în cancer.

   Reproducerea celulară este strict controlată de către organism. Dar, în anumite cazuri, sub influenţa unor acumulări de toxine, a unor şocuri emoţionale sau a unor infecţii virale, sistemul imunitar devine incapabil să opună rezistenţă şi să stopeze proliferarea tumorală.

Ce simptome prezintă un bolnav care are o tumoare?

   Tumorile benigne, care, de regulă, nu afectează sănătatea generală în mod deosebit, pot stânjeni, totuşi, prin mărimea lor, producând diferite tulburări prin presiunea exercitată asupra unor organe vitale (plămâni, ficat etc.). După extirpare, ele nu se dezvoltă la loc şi nu generează proliferări la distanţă. Un atare exemplu sunt lipoamele.

   Pe de altă parte, tumorile maligne îşi sporesc rapid dimensiunile, produc hemoragii şi ulceraţii. După extirparea chirurgicală, se pot forma din nou în acelaşi loc sau reapar în alte zone (adică formează metastaze).

   Există situaţii în care tumorile maligne coexistă cu tumorile benigne sau le succedă pe acestea din urmă. Simptomatologia tumorilor posedă un grad mare de generalitate, depinzând şi de locul unde se dezvoltă. Ele nu sunt, obligatoriu, dureroase şi se pot forma atât în zone vizibile (faţă, trunchi, scalp), cât şi în interiorul corpului (putând afecta unele funcţii, precum secreţia endocrină sau circulaţia sângelui).

Tumorile, vindecate prin tratamente naturiste

   În prezent, atât pentru tumorile maligne, cât şi pentru cele benigne, este utilizată ca tratament intervenţia chirurgicală, caz în care tumora este extirpată în integralitate. În plus, la tumorile de natură malignă se elimină şi o porţiune de ţesut sănătos din imediata vecinătate. După tratamentul chirurgical al tumorilor maligne, se recurge la tratamentul prin expunere la radiaţii ionizate (radioterapie) şi la chimioterapie.

   Cu toate acestea, din ce în ce mai numeroase sunt cazurile de pacienți care, după aflarea diagnosticului de cancer, au utilizat tratamente cu plante cu efecte antitumorale, cu rezultate dintre cele mai spectaculoase, mergând chiar până la vindecarea completă. Unii medici şi terapeuţi naturişti recomandă recurgerea la o alimentaţie vegetariană diversificată, bazată pe vegetale crude şi integrale, limitând produsele animale şi, dacă se poate, excluzând zahărul, carnea şi laptele. Alţii recomandă un post de lungă durată, urmat de adoptarea unei diete hipoproteice, complet bazată pe sucuri de fructe şi legume crude.

Dar care sunt acele plante despre care auzim din ce în ce mai frecvent că fac minuni?

   Infuzia de coada calului este indicată în tumorile maligne. Se obţine din 2-3 linguriţe de plantă (cu vârf), adăugată la 250 ml de apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi: una dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun şi una seara, cu 30 de minute înainte de cină. Utilizarea ceaiului de coada calului pentru perioade îndelungate poate stopa dezvoltarea tumorilor sau poate contribui uneori la dispariţia lor, cu condiţia adoptării unui regim de viaţă adecvat (dietă, echilibru psihic, detoxifiere, odihnă etc.). Pe parcursul zilei se consumă o infuzie combinată din 100 g coada şoricelului, 100 g urzică şi 300 g gălbenele, preparată din 2 linguriţe de amestec, adăugat la 250 ml de apă clocotită. În acest ceai se pun (înainte de consum) şi 3-5 picături de suc de măcrişul iepurelui.

   Tinctura de urzică se obţine din 20 g de rădăcini macerate cu 100 ml de alcool alimentar, timp de 14 zile. Se iau câte 20 picături, de 3 ori pe zi, în tumorile localizate la nivelul organelor interne. Din infuzia de urzici (2 linguriţe de plantă, opărite cu 250 ml de apă clocotită) se beau câte 2-3 căni pe zi, într-o cură cu o durată de mai multe săptămâni.

   Pulberea de lichen de piatră (Cetraria islandica) are efecte antitumorale foarte puternice, datorită conţinutului de acid usnic. Din acest preparat (obţinut prin măcinarea lichenului cu o râşniţă electrică de cafea) se iau câte 4-5 linguriţe pe zi, pe stomacul gol.

   Foile strivite de varză crudă se aplică pe locurile bolnave, în câte 2-3 straturi şi se ţin câteva ore zilnic, sau se aplică seara şi se ţin întreaga noapte, în tratamentul tumorilor externe. Intern, se consumă 1-2 pahare de suc de varză pe zi, înainte de masă.

   Infuzia de gălbenele (pregătită din 2 linguri de flori, adăugate la 250 ml apă clocotită şi lăsate la infuzat 30 minute) se aplică în cataplasme sau se foloseşte pentru spălături locale, în tumorile cutanate.

   Infuzia de muşeţel (3 linguri cu flori se infuzează 30 minute în 200 ml de apă clocotită) se aplică, sub formă de cataplasme, pe zona cutanată afectată.

   Cataplasmele cu rădăcină de tătăneasă (bine mărunţită) pot opri creşterea dimensiunilor tumorilor dacă sunt aplicate pe locurile vătămate.

Autor: Tomi Tohaneanu, editor la revista Tratamente naturiste

Redactat de Dr. Frunză Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.