Home > Plante A-Z > Ingrijirea intima la femei cu planta Marul lupului

Ingrijirea intima la femei cu planta Marul lupului

marul lupului

   Marul lupului este o planta cu flori mici si galbene, cu un miros neplacut, care este foarte apreciata de cunoscatorii tratamentelor naturiste pentru femei. Utilitatea sa medicala are o arie larga de acoperire, de la vindecarea infectiilor genitale cu trichomonas, papiloma sau chlamydia pana la tratarea cancerului genital.

– In infectiile genitale cu trichomonas, papiloma si chlamidya se fac spalaturi vaginale cu un ceai preparat dintr-o lingura rasa de pulbere de marul lupului, o lingura de radacina de tataneasa si o lingura de flori de musetel, care se lasa la inmuiat in jumatate de litru de apa, de seara pana dimineata. A doua zi se filtreaza, maceratul se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in jumatate de litru de apa pana cand scade la jumatate, obtinandu-se astfel un decoct. Se lasa la racit decoctul, dupa care se combina cu maceratul.

   Tratamentul se face vreme de 7-10 zile cu 2 saptamani de pauza pentru refacerea florei vaginale. In acest interval puteti folosi supozitoare cu salvie, care au efect antibacterian, antimicotic, antiinfectios, dezinfectant si hidratant si ajuta la dezvoltarea culturilor probiotice de lactobacili, care impiedica evolutia bacteriilor de putrefactie si a ciupercilor. In infectiile cu chlamidya si in cele bacteriene va fi respectat cu strictete tratamentul cu antibiotice prescris de medic, cele doua terapii mergand foarte bine in paralel.

– In cancerul genital sau de rect se recomanda clismele cu marul lupului, facute o data la doua zile. In cazul in care clismele sunt contraindicate, se fac zilnic bai de sezut. Se lasa sa se macereze o mana de plante in 2 litri de apa, vreme de 8-10 ore (de dimineata pana seara), dupa care se filtreaza. Planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca 2 litri de apa clocotita, dupa care se acopera, se lasa sa se raceasca si se filtreaza din nou. In final se combina cele doua extracte intr-un lighean, in care se va sta cu sezutul vreme de 20 de minute (adaugand din cand in cand apa calda, daca este nevoie). Este un leac foarte bun pentru si hemoroizi, inflamatii anale si infectii genito-urinare recidivante.

– Contra hemoroizilor foarte utile sunt baile de sezut cu marul lupului, care vor fi facute o data la 2-3 zile. Se foloseste apoi un unguent cu marul lupului si galbenele de cateva ori pe zi. Desigur, in aceasta situatie tratamentul nu este suficient, necesitand si administrarea pe cale interna a preparatelor pe baza de rutin, diosmina, quercitina etc. despre care vom vorbi in unul din numerele urmatoare ale revistei.

Evitati utilizarea pe cale interna a preparatelor cu marul-lupului deoarece planta este foarte toxica !

Autor: Farm. Gabriela Stefancu – Imunostim Farm-Plafar

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.