Home > Ingrijirea tenului > Tratamente pentru pistrui si cele mai bune plante impotriva petelor de pe piele

Tratamente pentru pistrui si cele mai bune plante impotriva petelor de pe piele

Tratamente pentru pistrui

   Specialistii in fitoterapie de la revista Tratamente naturiste ne invata ce tratamente pentru pistrui sa folosim.

   Pistruii sunt pete mici, brune sau galbui, care se formeaza pe pielea unor oameni (mai ales a celor blonzi sau roscati), de obicei sub actiunea soarelui.

   Se spune ca cine are pistrui nu ii vrea, iar cine nu ii are poate ca isi doreste macar cativa. Pe mine nu m-ar deranja, deoarece eu asociez intotdeauna pistruii cu un aspect copilaresc, respectiv cu un copil cu nasuc mic si pus pe sotii. Dar, pentru persoanele “disperate” din cauza lor, putem recomanda aici cele mai bune tratamente pentru pistrui.

   Se spune ca primul loc in lista de tratamente pentru pistrui este ocupat de hrean. Acesta se da pe razatoarea fina, se amesteca cu putin galbenus de ou, iaurt sau miere si se intinde pe tenul curat pentru cel putin 10 minute. Tratamentul se face minim o data pe zi, pe o perioada de 2-3 luni.

   Un alt remediu impotriva pistruilor este cel cu flori de soc proaspete. Acestea se macina, se amesteca cu un galbenus sau cu putina miere si se aplica pe obrazul curat. De asemenea, puteti prepara o tinctura de soc cu care va veti tampona pielea cu pistrui cel putin o data pe zi. Puneti multe flori de soc intr-o sticla, turnati deasupra alcool de 70-90 de grade, astfel incat florile sa fie complet acoperite si lasati circa 3 saptamani. Tinctura se foloseste diluata cu apa distilata sau minerala.

Autor: Dr. Alexandru Frunza

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.