Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r52249diet/public_html/revista-tratamente-naturiste.ro/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 392
Zaharul este de folos in monitorizarea tumorilor, spun cele mai noi cercetari - Revista Tratamente naturiste
Home > Cancerul > Zaharul este de folos in monitorizarea tumorilor, spun cele mai noi cercetari

Zaharul este de folos in monitorizarea tumorilor, spun cele mai noi cercetari

Faptul că glucidele simple reprezintă nutrienţii preferaţi ai celulelor canceroase nu mai reprezintă un secret. Ba chiar o celulă anormală, malignă, tinde să aibă un consum mai mare de glucide decât una normală. Pornind de la acest aspect, cercetătorilor englezi le-a venit ideea evidenţierii celulelor tumorale lor cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică (RMN). Metoda, adusă la cunoştinţa publicului prin intermediul revistei Nature Medicine, constituie o serioasă, mult mai sigură şi mai simplă alternativă la clasicele tehnici radiologice utilizate pentru a prelua o imagine detaliată a formaţiunilor tumorale. Aceste metode vechi nu puteau fi întrebuinţate oricum şi asupra oricăror categorii de pacienţi, de pildă în cazul gravidelor, la care erau inutilizabile din pricina efectelor nocive ale iradierii asupra embrionului sau a fătului.

   Colectivul de cercetare al UCL (University College London) a putut constata, la pacienţii examinaţi, că ulterior administrării de zaharuri simple, ţesutul tumoral prezenta o strălucire aparte, în timpul examinării RMN.

   Această tehnică inovatoare, care are mari şanse de a se generaliza în unităţile medicale, va facilita şi monitorizarea evoluţiei ţesuturilor bolnave sub influenţa tratamentelor aplicate şi va înlesni adaptarea acestora pe parcursul perioadei de tratament. Profesorul Mark Lythgoe, participant la acest studiu, afirmă: “În principiu, noi putem identifica prezenţa cancerului utilizând o cantitate de zahăr similară celei existente într-o jumătate de ciocolată de mărime medie. Rezultatele pe care le-am obţinut ne oferă o utilă şi necostisitoare metodă de vizualizare a tumorilor prin utilizarea RMN, o tehnică imagistică disponibilă în majoritatea spitalelor mari. Pe viitor pacienţii vor putea fi examinaţi în unităţile sanitare zonale, fără a mai fi necesară deplasarea lor până la centrele medicale de specialitate”. Bineînţeles, în măsura în care aceste unităţi sanitare locale au în dotare aparatură RMN, am putea adăuga noi. 

Autor: Tomi Tohaneanu, editor la revista Tratamente naturiste

Redactat de Dr. Frunză Alexandru

error: Conţinutul acestui site este proprietatea revistei Tratamente naturiste! Copierea parţială sau integrală este interzisă.